Hoe kun je je voorbereiden op carnaval?

carnaval outfit

Nog even en het is weer zover; het carnavalsseizoen opent haar deuren. In Nederland vieren ze carnaval vooral in de zuidelijkste provincies, al wordt het op steeds meer plaatsen gevierd. In de provincies Limburg en Noord Brabant vieren ze het Rijnlands carnaval. Hier geldt; des te gekker je kostuum, des te beter. Mensen kopen hun kostuum kant en klaar of maken het zelf. Bourgondisch carnaval, waar de kledingkeuze een stuk minder opvallend is, vieren ze in de rest van Brabant. Waar het Rijnlands carnaval zich vooral buiten afspeelt, wordt Bourgondisch carnaval vooral gevierd in zalen en kroegen. In België vieren ze carnaval met name in de regio’s Limburg en Vlaanderen.

Wat wordt er gevierd tijdens carnaval?

In het begin was carnaval een katholiek feest en vierden ze het om het begin van de vastentijd van 40 dagen in te luiden. Tijdens de vastenperiode aten de mensen minder en stonden ze stil bij hun katholieke geloof. Dit alles werd voorafgegaan door uitbundige feesten; carnaval.

Bereid jezelf goed voor op het carnaval

Ben je van plan om dit jaar weer helemaal los te gaan? Het is dan uiteraard belangrijk om jezelf goed voor te bereiden, zodat je optimaal van alle feesten kunt genieten. Zorg ervoor dat je jouw carnavalsoutfit niet op het laatste moment bestelt, maar doe dit ruim van te voren (uiteraard afhankelijk van hoe gek je het zelf wilt maken en hoe opvallend je voor de dag wilt komen). Een t-shirt bedrukken kun je bijvoorbeeld een aantal weken van tevoren nog prima regelen.

Zorg dat je op tijd de juiste kroeg kaarten bemachtigd

Als je het goed wilt doen, wil je natuurlijk bij alle kroegen binnen kunnen komen. Zorg er daarom voor dat je op tijd over kroegkaarten beschikt, ook wel dweil pas genoemd. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen enkel feest misloopt. In de plaatsen waar carnaval volop gevierd wordt zijn deze kaarten altijd snel uitverkocht, dus zorg ervoor dat je er op tijd bij bent.

Ken je de laatste carnavalskrakers al?

Niets is leuker dan ladderzat mee te kunnen zingen met de nieuwste carnavalskrakers. Luister daarom van tevoren naar de nieuwste nummers; op deze manier kun je al goed in de carnavalsstemming komen.

Zorg voor gemakkelijk eten in huis

Na een dag feesten heb je waarschijnlijk geen energie om uitgebreid te koken. Stop je koelkast vol met makkelijke maaltijden en je kunt na een dag carnaval vieren je energietekorten weer gemakkelijk aanvullen.

Aanbevolen artikelen