Deze festival must-haves moet jij in huis halen

De zomer staat synoniem voor ontspanning, feesten en festivals! Vertrek niet onbezonnen naar jouw volgende festival maar bereid je voor en arriveer zelfzeker op het festivalterrein. Iets vergeten? Niet met deze must-have checklist!

Rugzak

Een trolley op wieltjes is niet echt handig op de kampeerweide van het festival. Met een rugzak kom je al een stuk verder. Voorzie zowel een grote rugzak voor al je kampeerspullen als een kleinere rugzak voor je essentials overdag. Kleine schoudertassen zijn handige hebbedingen op festivals. Je hebt steeds alles bij de hand én kan onbelemmerd dansen en genieten van je favoriete bands!

Oordopjes

Feesten en muziek gaan hand in hand op de festivals. Maar té luide muziek kan je gehoorschade opleveren. Tegenwoordig kan je op veel festivals gratis oordopjes verkrijgen, maar deze zijn van mindere kwaliteit. Wees dus goed voorbereid door er zelf op voorhand enkele te kopen bij de apotheker.

Zonnebril

Naast je oren, doe je er ook goed aan je ogen te beschermen. Je ogen beschermen tegen schadelijke uv-stralen is altijd belangrijk, ook op de festivalweide. Je kan zo ook zorgeloos genieten van de optredens, zonder dat je last hebt van de zon in je ogen. Bovendien is een zonnebril dé finishing touch van je party-outfit.

Gsm-hoesje

Terwijl jij naarstig kiekjes neemt van je favoriete dj of een selfie neemt met de mainstage op de achtergrond, kan het al eens gebeuren dat je gsm op de grond valt. Om je smartphone extra te beschermen, kies je best voor een telefoonhoesje. Gsm hoesjes zijn handige redders in nood in geval van ongelukjes. Krassen en schade worden voorkomen. Wil je extra bescherming tegen barsten? Voorzie je smartphone dan ook van een screenprotector.

Vlag

De vlag van je land meenemen naar een festival is superleuk. Het is een goede manier om mensen te leren kennen van andere landen en te tonen dat je trots op je land bent. Doe mee met de hype en word dit jaar ook een vlaggendrager!

Glowsticks

Glowsticks zijn een leuke manier om een festival nog sfeervoller te maken. Neem er zo veel mogelijk mee en gebruik ze zelf of deel ze uit aan mensen die je tegenkomt. Laat ook je vrienden ze dragen, zo verliezen jullie elkaar minder snel uit het oog in de massa. Glowsticks gaan makkelijk tot 8 uur lang mee.

Zonnecrème

Last but not least: bescherm je huid. In het feestgedruis zou je dit nog vergeten, maar het is uitermate belangrijk. Smeer je op voorhand en regelmatig in. Op vele festivals is er gratis zonnecrème ter beschikking maar neem het zekere voor het onzekere en neem je eigen flesje mee!

Aanbevolen artikelen