Waarom osb platen steeds meer gebruikt worden in een interieur

OSB

OSB platen zijn houten platen van geperst hout, die je steeds vaker terug ziet in het interieur bij huizen en bedrijven. Deze platen geven namelijk een mooie, strakke industriële look, waarbij het toch warm aanvoelt. Daarnaast zijn OSB platen relatief goedkoop, waardoor een verbouwing of aanpassing aan je interieur niet veel geld hoeft te kosten. Hieronder wat voorbeelden van goed gebruik van dit soort houten platen in je interieur.

Een achterwand van OSB platen

Door de corona crisis werken de meesten van ons vanuit huis en het is dan natuurlijk fijn als die werkplek fijn is. Je brengt er toch behoorlijk wat tijd door. Heb je al een werkplek ingericht, maar vind je deze nog niet fijn genoeg? Zet dan eens een osb plaat tegen de achterwand om het te breken. Zo breng je warmte in de ruimte en heb je meteen een soort prikbord, waar je je afspraken, memo’s en leuke afleidingen op kwijt kunt. Ook kun je hier andere dingen aan ophangen, zonder dat er gaten in je muur komen. Zo’n achterwand van een OSB plaat heeft dus veel voordelen en het is eigenlijk weinig werk om te realiseren. Geen enkele reden om geen OSB platen kopen dus!

Doordat je bij OSB platen de houtsnippers ziet zitten, die verlijmd zijn tot makkelijk te bewerken platen, hebben ze een stoere, industriële uitstraling. Deze sfeer past erg goed in een strak interieur. Daarnaast kun je OSB makkelijk schilderen, waarmee het hout een totaal andere uitstraling krijgt. Geschilderd of ongeschilderd, osb kan sowieso tegen een stootje. Ga je op zoek naar OSB, dan kom je erachter dat je OSB platen bestellen kunt op veel plekken. Vergelijk de prijzen, want hier kan een verschil in zitten. Zeker als je er meerdere nodig hebt, kan dit veel geld schelen.

Een werkplek maken

OSB is uitermate geschikt om een heel thuis kantoor van te maken, mocht je dat nog moeten doen. Zeker nu veel mensen door de corona crisis vanuit huis werken, en daar dus een werkplek moeten maken, is OSB een goede oplossing. Het is de perfecte manier om op een goedkope manier een kantoor in te richten, en eventueel weer af te breken als je je kantoor thuis niet meer nodig hebt. Niet alleen kun je het hout gebruiken om planken te maken om spullen op op te bergen, maar je kunt er ook goed een bureau van maken. Een simpele manier kan zijn om twee schagen te plaatsen en daar een osb plaat op te leggen, maar op pinterest vind je ook een hoop voorbeelden van complete bureaus van OSB platen. Hier kun je zelfs bouwtekeningen voor vinden, dus twee linkerhanden zijn geen excuses.

Een OSB vloer

Steeds vaker wordt OSB gebruikt als vloer, door de grote platen ligt deze vloer snel en heb je een moderne uitstraling. Aangezien onbewerkt OSB niet goed tegen water kan, zul je deze eerst waterdicht moeten afwerken. Dit kan bijvoorbeeld erg makkelijk met een transparante beits.

Aanbevolen artikelen