Hoe om te gaan met een slecht kapsel?

omgaan met een slecht kapsel

Stel je voor, je bent bij de kapper. Je kapper neemt een paar laatste knipbeurten om wat verdwaalde haren rond je oor weg te halen. Hij doet je cape af en draait je stoel rond zodat je naar de spiegel kijkt. Dan houdt hij een handspiegel achter je omhoog zodat je de achterkant van je hoofd kunt zien. Met een grote glimlach op zijn gezicht vraagt ​​de kapper: “Dus wat denk je?”

Wat je denkt is dat het een vreselijk kapsel is. Het ergste die je ooit in je leven hebt gekregen. Maar in plaats van dat te zeggen, mompel je “Het is prima”, betaal je en loop je de deur uit. Er is echter een betere manier om met een slecht kapsel om te gaan. 

Voorkom dat je een slecht kapsel krijgt

De beste manier om met een slecht kapsel om te gaan, is om te voorkomen dat je er een krijgt. Voordat je kapper met een tondeuse in de buurt van je hoofd komt, moet je goed met hem of haar overleggen wat je wil, vooral als dit de eerste keer is dat ze je haar knippen of als je een ander kapsel wil. Een goede kapper of stylist zal je de volgende vragen stellen:

– Hoe lang is het geleden sinds je laatste knipbeurt? 

– Wil je bij dezelfde basisstijl blijven of wil je het veranderen? (Gedurende deze tijd moet de kapper ook door je haar kammen, op zoek naar eventuele bobbels, potentiële probleemgebieden, moeilijke groeipatronen, enz.)

– Hoeveel tijd besteed je aan het stylen van je haar? Hoe ziet jouw ochtend styling routine eruit? (Geeft de kapper inzicht in of je föhnt, product gebruikt, etc., waardoor hij een passend kapsel kan aanbevelen of een ander kapsel aanbeveelt.)

– Wat vind je leuk aan je huidige kapsel? Is er iets wat je niet leuk vindt of zou willen veranderen? Zijn er delen van je haar die je problemen geven? (Laat de kapper gebieden zien waar je bijzonder gevoelig voor bent, zoals een moeilijke krul bovenop die omhoog komt als het te kort wordt)

– Duidelijke communicatie met jouw kapper zal het beste helpen om een ​​slecht kapsel te voorkomen en ervoor te zorgen dat je een eindresultaat krijgt waar je blij mee bent. 

Hoe om te gaan met een slecht kapsel

Wees assertief en spreek je uit tijdens je knipbeurt

Een goede kapper zal regelmatig tijdens het knippen vragen wat je ervan vindt, om er zeker van te zijn dat hij je haar knipt in overeenstemming met je wensen. Nogmaals, dit is vooral het geval als dit de eerste keer is dat hij je haar knipt of als je van kapsel verandert.

Doet je kapper dit niet, wees dan assertief en zeg het wanneer je hem iets ziet doen wat je niet leuk vindt. Als hij je zijkanten te kort knipt, laat het hem dan meteen weten. Hij kan natuurlijk wel een beetje corrigeren. Zelfs als hij dat niet kan, is het feedback die hij de volgende keer kan gebruiken.

Lees ook: Als je haar maar goed zit?

Aanbevolen artikelen