Maak van je balkon een heuse loungetuin

Okee, het is herfst en soms voelt het ’s ochtends zelfs als winter, maar dit betekent niet dat je balkon er maar verdrietig bij moet liggen. Gebruik deze tijd van het jaar om je balkon op te knappen en je hebt hier in het voorjaar voordeel van.

Een aantal ideeën

Het is niet altijd makkelijk om een begin te maken. Misschien heb je geen flauw idee waar te beginnen. Daarom hieronder een aantal ideeën om je balkon om te toveren tot een heuse loungetuin waar jij en je vrienden over een tijdje van een biertje kunnen genieten. Denk eens aan het volgende:

* Plaats kunstgras op je balkon
Door kunstgras op balkon te plaatsen, ziet je balkon er direct vrolijk uit. Het is tegenwoordig in verschillende kleuren te verkrijgen, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Daarbij is er tegenwoordig kunstgras te koop wat nauwelijks van echt gras te onderscheiden is. Dus schoenen uit en laat die tenen door dat (kunst)gras gaan.

* Breng je balkon tot leven door planten
Niet alleen door middel van kunstgras, maar ook door middel van planten kan je kleur op je balkon aanbrengen. Zet een grote pot met een boomsoort neer of hang bloempotten aan de reling en vul deze met bloemen in allerlei kleuren. Instant-blijmaker.
Heb je nog ergens een hoekje over? Overweeg dan om dit om te toveren tot je eigen mini-moestuin. Groenten en kruiden smaken toch beter wanneer je ze met eigen handen verbouwd hebt, niet?

* Een loungestoel mag niet ontbreken
Een loungebank mag natuurlijk ook. Dat hangt even af van de grootte van je balkon en de hoeveelheid mensen die je daar kwijt wilt. Maar zeg nou zelf: een biertje smaakt toch veel beter wanneer je onderuitgezakt op de stoeltje de buurt kunt overzien?

* Een lichtje om de boel te overzien
Als echte man is het natuurlijk nodig om wat toffe verlichting aan te brengen. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Lus wat bedrading door en hang een hanglamp aan de wand. Iets minder handig? Kies dan voor lantaarns met kaarsen. Niet alleen erg sfeervol, maar zeker iets wat de dame des huizes zou kunnen waarderen.

Hopelijk heb je wat ideeën opgedaan om jouw balkon om te toveren tot een loungetuin. Dus handen uit de mouwen, zodat je in het voorjaar direct kunt genieten. Veel succes!

Aanbevolen artikelen