Investeren in cryptomunten voor dummy’s

cryptomunten voor dummy's

Bijna iedereen kent ondertussen wel de term cryptocurrency. Deze zogenaamde cryptomunten worden op dit moment overal op de wereld verhandeld. Door de verhalen uit, vooral, de beginperiode waarbij sommige investeerders schatrijk zijn geworden blijven veel mensen hier interesse in houden. Je moet dan echter wel beseffen dat de cryptocurrencies een stuk complexer zijn dan andere investeringen. Je moet dan ook goed op de hoogte moeten zijn van hoe dit werkt voordat je besluit om er in te gaan investeren. Om je hier goed mee op weg te helpen, en om je een volledig beeld te geven, hebben we hieronder de belangrijkste informatie omtrent het beleggen in cryptocurrency voor beginners voor je op een rijtje gezet. Blijk dat toch niet interessant genoeg, dan kun je er altijd nog voor kiezen om in whiskey te investeren.

Timing is alles

Net als bij de aandelenmarkt is het van cruciaal belang om op het juiste moment te beleggen om je rendement zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast moet je niet vergeten dat handelen in cryptocurrency ook verliezen kan opleveren: zo zijn de Bitcoin-prijzen in 2018 gedaald en beleggers hebben toen veel geld verloren. Dit kwam vooral omdat beleggers geen aandacht besteedden aan alle waarschuwingen die er waren. Bitcoin zat vorig jaar in een cruciaal punt, ook wel de zogenaamde ‘death cross’ genoemd. Dit is de periode waarin het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde aan de negatieve kant kruist.

Investeer tijdens een golden cross

Een betere tijd om te investeren is tijdens een golden cross. Dit is de periode wanneer het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde aan de opwaartse kant kruist. Het is echter moeilijk om een goed moment voor het in stappen te voorspellen. Je beste optie is om in te stappen op een moment dat de markt is gedaald. 

Zorg dat je je munten beschermt

De beste manier om je cryptomunten veilig te bewaren is door ze in de portemonnee, oftewel wallet, van je cryptocurrency zelf te bewaren. Alhoewel zogenaamde crypto-exchanges het gemakkelijk maken om te investeren, munten te verkopen en geld te storten, zijn ze echter kwetsbaarder om gehackt te worden. Dit betekent dat je al je geld in één klap kwijt kunt raken. De reguliere portefeuilles van de cryptocurrencies zelf daarentegen zijn veel veiliger. Ze zijn gedecentraliseerd en de rekeninghouder heeft altijd de controle. Met een zogeheten native portemonnee ben je de enige die de sleutels van je rekening heeft.

Doe zelf onderzoek en stop hier niet mee

De meerderheid van de crypto handelaren verliest geld, dat betekent echter niet dat cryptocurrency een slechte investering is. Je moet alleen opletten en onderzoek doen. Crypto handel is nog nieuw en investeerders zijn geneigd om fouten te maken. Toen de prijs van Bitcoin in 2018 een piek bereikte besloten veel mensen om te stoppen met beleggen. Met fundamenteel onderzoek waren ze er echter achter gekomen dat cryptocurrency op het punt stond een stijging mee te maken.

Vermijd valkuilen en fouten

Lees de geschiedenis en de voorspellingen van de markt voordat je zomaar grote financiële beslissingen gaat maken. Door jezelf op te leiden en in te lezen in de markt, kun je die markt op het juiste moment betreden en verlaten… en daardoor grote financiële voordelen zien.

Gebruik zogenaamde ‘Staking Rewards’

Met zoveel verschillende munten in de crypto markt, is het moeilijk zijn om te wedden op een winnaar. Een goede manier om jouw rendement te maximaliseren is om te investeren in een munt die voor inzet beloningen biedt. Zo bieden veel startups maandelijkse bonussen aan beleggers voor het simpelweg vasthouden van hun munten. Je kunt deze bonussen dan weer terugzetten in nieuwe investeringen om jouw vermogensopbouw te bespoedigen.

Een cursus beleggen in cryptocurrency 

Mocht je nu nog veel meer te weten willen komen over het beleggen in cryptocurrency dan is het handig om hiervoor een speciale cursus beleggen in crypto voor beginners te volgen. Een goed voorbeeld hiervan is de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra. In deze cursus leer je echt alle ins en outs op het gebied van de cryptomarkt en krijg je de juiste begeleiding om direct succesvol van start te gaan. Daarnaast heb je dan toegang tot een hele waardevolle community met gelijkgestemden.

Wees voorzichtig met je inleg

Wij raden je aan om als beginner niet al jouw vermogen direct te beleggen in cryptocurrency, tenzij je bereid bent om direct grote risico’s te nemen. De crypto markt is namelijk een zeer volatiele markt met schommelingen. Door die hevige koers schommelingen zou je zomaar veel geld kunnen verliezen. Zorg dus dat je weet waar je aan begint en leg een bedrag in dat je kunt missen. De dagen dat cryptocurrency tot enorm hoge winsten leidden zijn voorbij.

Aanbevolen artikelen