Je thuiskantoor maak je gezelliger met deze onmisbare tips

Steeds meer mensen werken vanuit huis of doen dit gedeeltelijk. Een fijn thuiskantoor hebben is dan erg belangrijk om goed je werkzaamheden te kunnen doen. Het is zelfs gebleken dat een fijne ruimte zorgt voor meer productiviteit. Heb je een thuiskantoor maar ben je nog niet helemaal tevreden en ben je op zoek naar meer gezelligheid? Hier zijn een aantal tips hoe je van je thuiskantoor een gezellige ruimte kan maken door het toevoegen van accessoires.

Kies voor mooie en functionele verlichting

Goede verlichting in je thuiskantoor mag zeker niet ontbreken. Het is sowieso fijn om gebruik te maken van natuurlijk daglicht maar op donkere dagen is goede verlichting erg belangrijk. Naast dat verlichting functioneel is, kun je juist met mooie verlichting sfeer brengen in de ruimte. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een bureaulamp die past bij de rest van de stijl, deze mag best opvallen. Ook een mooie grote lamp in het midden van de ruimte kan meer gezelligheid geven. Heb je wanddecoratie aan de muur en wil je dit meer laten opvallen, dan kan schilderij verlichting een optie zijn. 

Planten zijn onmisbaar!

Een thuiskantoor zonder planten kan eigenlijk niet. Planten zien er niet alleen gezellig uit ze hebben ook een positieve invloed op je werkprestaties. Het is gebleken dat planten zorgen voor een betere luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in de ruimte stijgt waardoor je beter kunt concentreren én dus beter kan presteren. Met het toevoegen van planten geef je de ruimte een meer huiselijke sfeer en zal je je eerder op je gemak voelen. Ideale planten voor een thuiskantoor zijn bijvoorbeeld de Monstera, Sansevieria en Ficus. Ook een leuke pot kan veel doen wat betreft gezelligheid, kies bijvoorbeeld eentje van steen of koop een leuke mand voor een natuurlijke touch. 

Ga voor mooie wanddecoratie

Door het toevoegen van mooie wanddecoratie kun je de ruimte ook op een hele simpele manier gezelliger maken. Heb je een lege witte muur, koop dan bijvoorbeeld een groot kunstwerk die in het oog springt. Ook andere wanddecoratie zoals een toffe klok, een pegboard of een gave poster zijn leuke opties. Overweeg ook eens om een muur of meerdere muren een kleur te geven met verf. Kleur kan namelijk ook een positief effect hebben op je werkprestaties. De kleur blauw zorgt bijvoorbeeld voor meer productiviteit, oranje zorgt voor meer creativiteit en groen werkt rustgevend en is stressverlagend. 

Breng persoonlijkheid in de ruimte

Het kopen van allerlei accessoires kan de ruimte zeker gezelliger maken maar breng ook wat persoonlijkheid in de ruimte. Dit kun je doen door bijvoorbeeld persoonlijke items toe te voegen zoals een mooie foto aan de muur of een souvenir van een reis. Door het toevoegen van persoonlijke items straalt de ruimte ook meer persoonlijkheid uit en ga je je eerder op je gemak voelen, én ook dit draagt bij aan goede werkprestaties!

Het inrichten van een thuiskantoor stopt zeker niet bij een aantal meubels zoals een bureaustoel en bureau. Juist door het toevoegen van verschillende accessoires kun je er een gezellige plek van maken waar jij je volledig op je gemak voelt. 

Aanbevolen artikelen