Roadtrip met vrienden: drie verrassend toffe bestemmingen

roadtrip berlijn

Even lekker een lang weekend met wat vrienden op pad. Weekendtas inpakken, achter in de auto gooien en het avontuur tegemoet, heerlijk! Welke steden zijn tof voor welke activiteiten? Drie verrassend toffe plekken die je moet zien en meemaken, en wat tips hoe op pad te gaan.

Geld uitsparen en voorbereiden

Welke auto wordt het? Het is mogelijk er een goedkoop te huren, dan worden de kosten gewoon verdeeld over het aantal deelnemers. Heb je ook geen gezeur over doorlopende kosten die sommigen doorrekenen, zoals onderhoud, verzekering auto, wegenbelasting en boetes die misschien achteraf in de brievenbus vallen. Bovendien zijn huurauto’s meestal tiptop in orde en worden ze ook met reclame erop verhuurd om de prijs nog verder te drukken. Haal van tevoren een doos met broodjes en drankjes, dat scheelt onderweg in de kosten – benzinestations zijn duur. 

Uitgaan en voetbal kijken: Newcastle

Een extra dimensie krijgt de roadtrip door koers te zetten naar Newcastle upon Tyne in Engeland, omdat je de auto op de boot zet bij IJmuiden. Deze stad is een uitgaans- en voetbalwalhalla! Boek overdag een rondleiding in St. James’ Park van Newcastle United en duik ’s avonds het uitgaansleven in, wie weet kom je hier de liefde van je leven tegen? Proef het lokale gerstenat, Newcastle Brown Ale. Fotografeer St. Nicholas Cathedral, Grey’s Monument en het fort waarnaar de stad vernoemd is. Ook zijn er moderne bezienswaardigheden, zoals de Gateshead Millennium Bridge en muziektempel The Sage, waar je concerten bezoekt. Gave stad, Newcastle!

Hippe stad van vele contrasten: Berlijn

In Berlijn word je van geschiedkundig dieptepunt (de Holocaust, het IJzeren Gordijn) naar letterlijk hoogtepunt (de 368 meter hoge Fernsehturm) geslingerd. De verschillend vormgegeven wijken laten in rap tempo heden en verleden stuivertje wisselen. Je waant je in New York rijdend met de bovengrondse metro tussen de hoge gebouwen, of in Parijs: bekijk de klassieke gebouwen van Charlottenburg-Wilmersdorf. Uitgaan is hier voor elke muziekliefhebber een feest, de hele nacht door. Van de meest progressieve techno en andere dance tot aan obscure rockconcerten. Berlijn is een intense stad, een echte must-see.

De vele highlights van Bordeaux

Fijne afstand voor een roadtrip: de kilometers die je maakt richting Bordeaux. Natuurlijk de stad van de rode wijn, maar ook een plek waar je je met vrienden eindeloos vermaakt. In de wijken Quartier Victoire en Quartier Saint Jean is het uitgaan betaalbaar. De concertzalen waar je moet zijn heten Rocher de Palmer of Rock School Barbey. Maar vergeet de highlights niet: het Place des Quinconces, de prachtige Pont de Pierre en museum Cité du Vin, het ‘Guggenheim van de wijn’. Welke bestemming je ook kiest, het wordt een onvergetelijke trip!

Aanbevolen artikelen