Signalen bij een vrouw die je kunnen zeggen of ze interesse in je heeft

Signalen bij een vrouw die je zeggen of ze interesse in je heeft

Bij alle diersoorten beginnen mannetjes meestal met het initiatief tot paren, terwijl vrouwen besluiten die avances te accepteren of af te wijzen. Hoewel we dit gedrag delen met andere zoogdieren, ligt het iets genuanceerder bij ons mensen. Van mannen wordt nog vaak verwacht dat ze de eerste stap zetten, zoals hallo zeggen, een gesprek aangaan, een vrouw mee uit vragen, etc. Maar vrouwen initiëren dit contact meestal door subtiel te laten weten dat dergelijk contact welkom is. Met andere woorden, vrouwen beslissen of en wanneer mannen romantische avances kunnen beginnen.

Zelfs als een man deze dynamiek begrijpt, is de kans groot dat hij alsnog niet de subtiele sociale signalen op kan pikken die wijzen op vrouwelijke interesse. Op die manier slaagt deze man er niet in om een ​​zet te doen wanneer een dame dat wil! Vaak horen wij mannen “Ik heb je zoveel signalen gegeven! Hoe wist je niet dat ik je leuk vond?!” Soms heeft een man geluk en ziet hij toch omdat de vrouw geduldig en volhardend is. Maar soms is iemand die jouw enige echte had kunnen zijn, degene die ontsnapte.

Als je het moeilijk vindt om te bepalen of vrouwen zich tot je aangetrokken voelen en openstaan ​​voor je avances of niet, geven we je hieronder door onderzoek ondersteunde signalen om op te letten.

Tekenen dat een vrouw zich tot je aangetrokken voelt

Je hebt misschien online artikelen gelezen waarin de auteur met een lijst komt met lichaamstaal signalen die vrouwen geven om je te laten weten dat ze zich tot je aangetrokken voelen. Hoewel het gemakkelijk is om met je ogen te rollen naar lijsten als deze, suggereert onderzoek dat daar wel degelijk een kern van waarheid in zit.

Zo werden er een paar maanden lang meer dan 200 alleenstaande vrouwen op feesten, bars, clubs en restaurants in de gaten gehouden. Uit observaties ontdekte men meer dan 52 dingen die vrouwen doen als ze zich aangetrokken voelen tot een man. Ze hoeven ze niet allemaal of in een bepaalde volgorde te doen om interesse te tonen; sommige vrouwen hebben hun favoriete flirterige bewegingen. Maar hoe meer van deze signalen je ziet en hoe vaker je een vrouw ze ziet vertonen, hoe groter de kans is dat ze zich tot je aangetrokken voelt en je avances zou verwelkomen.

Dit zijn de meest voorkomende signalen:

– Lachen naar je

– Korte blikken wisselen

– Wegkijken als je naar haar kijkt

– Langdurig oogcontact met je maken

– Vingers door haar haar halen

– Haar lippen likken

– Haar nek bloot

– Haar hoofd naar je toe kantelen

– Je licht aanraken op de arm of schouder

– Lachen als je praat

– Een voorwerp in haar handen strelen

De meest voorkomende signalen van vrouwelijke interesse zijn glimlachen, direct oogcontact en/of herhaalde blikken naar en van je af.

Plaats signalen altijd in de context

Nu zal een sociaal onhandige man een lijst als deze onthouden, en telkens wanneer hij een vrouw een van deze signalen ziet vertonen, onmiddellijk aannemen dat ze zich seksueel tot hem aangetrokken voelt. Studies hebben inderdaad aangetoond dat veel mannen moeite hebben met het interpreteren van sociale signalen, vooral seksuele. Dergelijke signalen zijn dan ook complex en subtiel. Je moet ervoor zorgen dat je ze interpreteert binnen de context van een bepaalde situatie. Het lijkt erg op de manier waarop je bewustzijn bereikt in een tactische situatie, waarbij je basislijnen vastlegt van wat normaal is en vervolgens op zoek gaat naar anomalieën. 

Signalen bij een vrouw die je zeggen of ze interesse heeft

Als een aantrekkelijke vrouwelijke bankbediende je in de ogen kijkt en naar je glimlacht, doet ze dat waarschijnlijk omdat ze goede klantenservice voor ogen heeft en niet omdat ze ervoor open staat dat je haar versiert. Het basisgedrag in deze situatie is dat alle bankbedienden mensen in de ogen kijken, glimlachen en vriendelijk kletsen. Een anomalie zou zijn als de bankbediende dame veel flirterig gedrag vertoonde, zoals haar haar aanraken of nonchalant je pols aanraken. Dat zou wijzen op mogelijke interesse.

Evenzo, als een vrouw op het werk je arm aanraakt, ga er dan niet automatisch vanuit dat ze je leuk vindt. Ze kan gewoon super vriendelijk en gevoelig zijn. Dat is haar basisgedrag. Maar laten we zeggen dat een vrouw niet super vriendelijk en gevoelig is voor mensen, maar wel met jou. Dat is een anomalie die wijst op mogelijke aantrekkingskracht.

Een anomalie in de wereld van romantische sociale signalen betekent overigens niet automatisch dat een vrouw met je naar bed wil, met je wil trouwen of zelfs maar op een date met je wil gaan. Het betekent alleen dat ze een aanvankelijke aantrekkingskracht op je heeft en openstaat voor jou om een ​​eerste zet te doen. Dat kan een gesprek zijn, een dansje, of je vraagt ​​haar mee uit. Niets meer, niets minder.

Signalen bij een vrouw die je kunnen zeggen of ze interesse in je heeft

Dus je vraagt ​​haar om haar telefoonnummer en vraagt ​​haar mee uit. Op de date komen jullie dan meer over elkaar te weten. Als ze het leuk vindt wat ze hoort en voelt dat er een verstandhouding en aantrekkingskracht ontstaat, zal ze je de bovenstaande signalen blijven geven. Ze zal ook aangeven dat ze open staat voor een tweede date, en misschien is ze er niet eens subtiel over; ze zal meer dan waarschijnlijk zeggen (of whatsappen): “Dat was leuk. Ik heb me echt goed geamuseerd vanavond.”

Dus je neemt haar mee op een tweede date. Als die date goed gaat, kan ze signalen geven dat ze open staat voor een beetje fysieke intimiteit door fysiek zo dicht mogelijk bij je te komen zonder daadwerkelijk fysiek contact te maken. Dus je start dit contact door haar hand te pakken en aan het einde van de date naar binnen te gaan voor de kus. Belangrijk is om te weten hoe je signalen moet interpreteren en dat je iemand altijd met respect behandelt!

Lees ook: 3 tips om in je relatie terug naar elkaar toe te groeien

Aanbevolen artikelen