Slaap lekker met deze stylingtips!

lekker slapen

Wist je dat de inrichting van jouw slaapkamer veel invloed heeft op je nachtrust? Als je jouw slaapkamer inricht in een stijl die past bij jouw smaak, heeft dicht echt een positief effect op je nachtrust. Maar hoe richt je jouw slaapkamer opnieuw in? Wij geven je een aantal handige stylingtips.

1. Slaapkamerinspiratie
Om een goed beeld te krijgen van jouw favoriete stijl, is het een aanrader om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Welke stijlen spreken jouw nou eigenlijk het meeste aan? Van landelijk tot aan industrieel of modern: er is altijd wel een woonstijl die past bij jouw smaak. Maak een moodboard en krijg zo een goed beeld van hoe je jouw ruimte het liefst inricht.

2. Kleurenpallet
Welke kleuren wil je terug laten komen in je ruimte? Denk hier altijd goed over na. Kies bijvoorbeeld altijd voor één basiskleur op bijvoorbeeld de muur en kleed de kamer verder af met accessoires in wat andere kleuren. Zo creëer je een prachtig geheel.

3. Beddengoed
Je bed is de eyecatcher van de ruimte. Natuurlijk hoef je niet meteen een nieuw bed te kopen, maar wat betreft het beddengoed kan je natuurlijk wel variëren. Kan je niet kiezen? Gelukkig moet beddengoed regelmatig verschoont worden, dus koop wat verschillende soorten en vind het beddengoed dat bij je stijl past.

4. Gordijnen
Ook de raamdecoratie in de slaapkamer heeft een decoratieve functie. Veel mensen denken alleen dat het praktisch moet zijn en dus verduisterend, toch is dit niet het geval. Raamdecoratie zorgt ook écht voor de sfeer in de kamer. Welke raamdecoratie er nou goed past binnen een slaapkamer? Denk aan verduisterende gordijnen, rolgordijnen en dakraam rolgordijnen, voor als je een schuin dak hebt. 

Hoe ziet jouw ideale slaapkamer eruit?

We hopen dat je iets aan deze tips hebt. Hoe jij je slaapkamer ook inricht, het moet passen bij jouw stijl en smaak. Dat bevordert écht jouw nachtrust.

Aanbevolen artikelen