Stap voor stap je baard verzorgen

baardenverzorgen

Of je nu een baard van een Viking wilt of gewoon een nette stoppelbaard, het is belangrijk om je baard goed te verzorgen. Je baard verzorgen is net zo belangrijk als haarverzorging. Niet alleen kan een onverzorgde baard er slordig uitzien, het kan ook leiden tot vervelende huidirritaties. Maar wees gerust, het verzorgen van je baard hoeft geen lastige taak te zijn. Het vergt gewoon wat discipline en aandacht. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het proces van het verzorgen van je baard, inclusief het wassen, hydrateren, kammen en trimmen. Lees verder om te ontdekken hoe je die gezonde en goedverzorgde baard kunt krijgen en behouden.

Was je baard regelmatig

Je baard wassen is net zo belangrijk als het wassen van je haar. Gebruik een milde baardshampoo om vuil, overtollige olie en dode huidcellen te verwijderen. Maar let op: was je baard niet te vaak! Anders loop je het risico dat je de natuurlijke oliën van je huid en baard verwijdert. Zoek dus een goed evenwicht en was je baard regelmatig, maar niet te vaak.

Gebruik baardolie

Net als je huid heeft je baard ook vocht nodig om gezond te blijven. Baardolie van Beautyplaza is de perfecte oplossing om je baard te hydrateren en irritatie te voorkomen. Je brengt de olie aan op een schone en droge baard. Een paar druppels zijn meestal genoeg, afhankelijk van de lengte van je baard. Vervolgens masseer je de olie in je baard en huid met je vingers.

Kam je baard

Een goed verzorgde baard begint met regelmatig kammen. Zo voorkom je klitten en knopen en breng je je baard in model. Gebruik een kam met wijde tanden om eventuele klitten en knopen uit je baard te halen en een fijne kam om je baard in model te brengen. En let op: kam altijd in de richting van de haargroei om breken van je baardharen te voorkomen. Zo ziet je baard er niet alleen fantastisch uit, maar voelt hij ook nog eens superzacht aan!

Trim je baard

Niets is zo vervelend als gespleten haarpunten en een uit de hand gelopen baard. Gelukkig kun je dat voorkomen door regelmatig te trimmen. Gebruik een baardtrimmer om de gewenste lengte te behouden. Begin altijd met een langere instelling en werk dan naar een kortere instelling toe om te voorkomen dat je te veel van je baard afknipt.

Gebruik een baardbalsem

Baardbalsem is de perfecte tool om je baard te stylen en op zijn plaats te houden. Breng de balsem aan op een schone en droge baard en werk het goed door met je vingers. Pas wel op dat je niet te veel gebruikt, anders krijg je al snel een vettig effect. Met baardbalsem geef je je baard de finishing touch en zie je er in no time piekfijn uit!

Aanbevolen artikelen