5 kenmerkende gewoontes van zakelijk succesvolle mannen

hoe word ik succesvol

Waarom zijn bepaalde mannen zo succesvol? Soms lijken het ‘gewone’ mensen, maar toch komen ze verder dan iemand anders. Hebben zij gewoon geluk of hebben zij een andere levenshouding? Wij gingen het even voor jou na en zetten de 5 belangrijkste geheimen van succesvolle ondernemers voor jou op een rijtje. Is dit een aanzet tot jouw succes?

1. Geloven in jezelf

Eén van de gewoontes van succesvolle mannen is dat ze geloven in zichzelf en hun doelen. Bij de geheimen van succesvolle ondernemers hoort dat ze zich vaak niets aantrekken van wat anderen over hen denken. Ze staan ten allen tijde achter hun eigen doelstellingen.

2. Focus houden op je doel

Hoe word ik succesvol, vraag je je vaak af? Ook al is je doel duidelijk afgebakend, de kunst is om altijd naar dat doel te streven. Alles wat je onderneemt staat in het teken van jouw doelstellingen. Als je de gewoontes van succesvolle mannen onder de loep neemt, zie je dat heel wat activiteiten, contacten en handelingen te maken hebben met hun doelstellingen. Kort gezegd: ze leven om hun doel te bereiken.

3. Je omringen door andere succesvolle mensen

Hoe word ik rijk? Het is een vraag die velen zich stellen. Tenzij je rijk geboren bent, word je niet rijk op je eentje. Dat is een feit. Eén van de gewoontes van succesvolle mannen is om zich door andere succesvolle mensen te omringen. Er worden meer zaken gedaan ’tussen de regels door’, in zakenclubs, in verenigingen of tijdens een drink na een zakendiner. Sociale netwerken zijn cruciaal om je doel te bereiken.

4. Communicatief sterk zijn

Efficiënt communiceren is één van de antwoorden op de vragen: Hoe word ik succesvol of hoe word ik rijk? Zowel naar je collega’s als naar je meerderen én de mensen die onder jouw leiding werken, moet je communicatief sterk zijn. Hierbij hoort bijvoorbeeld goed kunnen delegeren, je doelstelling kunnen verdedigen naar je directie toe of je collega’s mee krijgen om jouw doelstelling te behalen.

5. Leren uit fouten

Eén van de geheimen van succesvolle ondernemers is dat ze zich niet laten afschrikken door tegenslagen. Waar anderen nog hun wonden zitten te likken na een nederlaag, zijn succesvolle ondernemers alweer bezig met een nieuwe strategie. Zij leren uit hun fouten en staan te springen om een volgende uitdaging aan te gaan. Elke fout is een kans om het de volgende keer beter te doen.

Lijkt dit jou allemaal nogal hoog gegrepen? Geen nood, voor elk van deze kenmerken bestaan er technieken. Technieken kun je aanleren en oefenen totdat ze bij jouw gewoontes horen. Op die manier wordt succesvol zijn ook voor jou een levenshouding.

Aanbevolen artikelen