Voordelen van tankpassen & de beste soort voor uw onderneming?

Wanneer u als ondernemer actief bent, kan het voortdurend verwerken, inscannen en administratief doorvoeren van tankbonnen al snel gaan vervelen. Gebruikmaken van een tankpas voor uw personeel is dan, vanuit het oogpunt van efficiëntie en tijdbesparing, een slimme zet. Welke voordelen heeft het gebruik van een tankpas, zoals een tankpas van Travelcard, voor uw onderneming? En welk soort tankpas past het beste bij uw bedrijf?

Wat levert een tankpas voor ondernemers op qua meerwaarde?

Het grootste voordeel van een eigen tankpas voor uw medewerkers, is de tijdbesparing die dit oplevert. Administratief gezien spaart u veel tijd uit. Verder is het fijne van een tankpas het feit dat u een snel overzicht heeft over de brandstofkosten die u maakt. Alles wordt feilloos geregistreerd en is goed volgbaar. Als derde voordeel van tankpassen kan genoemd worden dat er met veel tankpassen meerdere diensten afgenomen kunnen worden bij tankstations. Denk bijvoorbeeld aan carwash, de bandenspanning op peil brengen en soortgelijke diensten. Een vierde pluspunt is dat veel tankpas-systemen interessante kortingen opleveren op de brandstofkosten. In plaats van losse tankbeurten kunt u met een tankpas vaak profiteren van gereduceerde tarieven en bulkkortingen. Ten slotte is het handige van een tankpas de btw-korting die u zo registreert en als ondernemer kunt aftrekken van de belasting.

Algemene tankpassen voor meerdere tankstations

Een van de bekendste soorten tankpassen zijn de zogenoemde onafhankelijke passen. Dit zijn tankpassen die gebruikt kunnen worden bij uiteenlopende tankstations. Voor werknemers die onderweg zijn, is dit een ideale paspoort. Ze hoeven namelijk niet naar een merkgebonden tankstation te rijden om de tank vol te gooien. Voorbeelden van merkloze, universele tankpassen – die vaak ook in andere Europese landen te gebruiken zijn – zijn onder meer Travelcard, de tankpas van de ANWB en de DKV Card. Een nadeel van dit soort passen is wel dat er doorgaans een maandelijkse bijdrage betaald moet worden om van deze passen gebruikt te maken.

Merkgebonden tankpasjes: per tankstation tanken

Naast deze algemeen bruikbare pasjes, zijn er nog de merkgebonden tankpassen. Deze worden meestal uitgegeven door specifieke merken tankstations, zoals Shell, Texaco of Esso. Een voordeel is dat deze passen vaak voordelig zijn en u aanspraak kunt maken op interessante kortingen. nadelig is dat als er geen tankstation van het betreffende merk in de buurt is, er dan omgereden moet worden. Door dit onnodige heen-en-weer-gerijd bent u het voordeel van de korting al snel weer kwijt.

Aanbevolen artikelen