Voordelige lease auto’s

voordelige lease auto's

Autolease is maatwerk geworden

Een auto leasen biedt nog steeds veel voordelen voor zowel de zakelijke als de particuliere rijder. Het leasen van een auto is anno 2019 maatwerk geworden. Je stelt zelf je wagen samen en bepaalt zo dus ook de prijs. Er is onderscheid tussen zakelijke en private lease en bovendien is er verschil in full operational lease en netto operational lease. Je maakt leasen net zo duur als je zelf wilt en bepaalt voor een groot deel zelf je leasepakket. Het aanbod van leaseauto’s is erg groot en er zijn meer dan voldoende goedkope lease auto’s beschikbaar.

Full operational lease

De grootste groep zakelijke rijders kiest nog steeds voor full operational lease. Dit wil zeggen dat je voor een vast bedrag per maand rijdt en je alleen nog zelf de brandstof betaalt net als de eventuele boetes voor verkeersovertredingen. Voordeel voor ondernemers is dat de leasewagens niet op de bedrijfsbalans komen en bovendien hoef je niet het aankoopbedrag ineens op tafel te leggen. De zakelijke rijder kiest het liefst nog steeds voor de Mercedes A of C-klasse, de Audi A4, de Volkswagen Passat, de Volvo V60 en de BMW X2. Ook de Tesla wint steeds meer terrein binnen dit segment. Andere optie is kiezen voor netto operational lease. In dat geval regel je zelf reparaties, de banden, onderhoud en vervangend vervoer – zaken die normaal inbegrepen zijn – en staat de leasemaatschappij alleen voor de financiering van de auto en het voldoen van de belastingen. Verder is er nog private lease, ook al iets dat sterk in opmars is.

Voordelige lease auto’s België

Private lease dankt die populariteit vooral aan het feit dat mensen tegenwoordig van duidelijkheid houden en graag precies willen weten wat de maandelijkse kosten zijn. Bovendien hoef je geen hoge aankoopprijs neer te leggen en hoef je je geen zorgen te maken als er een keer iets met de auto aan de hand is want ook bij private lease is alles inbegrepen, minus dus de brandstof en verkeersboetes. Voordelige lease auto’s België zijn er in ruime mate. Een goedkope lease auto is onder meer de Dacia en voordelige lease auto’s zijn verder de wat kleinere uitvoeringen als de Renault Twingo, de Citroen C1 en de Fiat Panda. Ook middenklassets horen soms bij de meer voordelige lease auto’s België, simpelweg omdat je tegenwoordig zelf je lease auto configureert. Houd je het simpel en kies je voor de basis en laat je allerlei luxe achterwege dan kun je dus ook een goede middenklasser voordelig verrassend voordelig leasen.

Bepaal zelf hoe duur je het maakt

Er gelden anno 2019 amper nog beperkingen als je wilt leasen. Was het voorheen nog wel eens zo dat je uit slechts een handjevol beschikbare auto’s kon kiezen, tegenwoordig lease je vrijwel elk merk en type auto en is het zelfs mogelijk om tweedehands auto’s te leasen. Dor zelf je gewenste auto te configureren, bepaal je zelf hoe duur je het maakt.

Aanbevolen artikelen