Wat zijn de populairste elektrische auto’s van het moment?

populaire elektrische autos

Elektrische auto’s zitten in de lift. Er worden steeds meer modellen verkocht en Nederland loopt daarbij voorop. Daar waar voorheen een elektrische auto op het eerste gezicht niet altijd even charmant was, is dat tegenwoordig wel anders! Je kunt het verschil nog maar moeilijk zien tussen een ‘gewone’ auto en een elektrische auto. Welke elektrische auto’s het meest populair zijn, lees je in dit artikel

Vooral volledig elektrische auto’s zijn populair

Opvallend aan de cijfers is dat vooral de verkoop van volledig elektrische auto’s enorm aan het groeien is en dat deze steeds populairder worden. Natuurlijk zijn er ook nog behoorlijk wat plug-in hybrides te koop, maar deze zijn toch een stuk minder populair. In de top tien van meest verkochte elektrische auto’s is er namelijk maar één plug-in hybride auto te vinden. De rest zijn allemaal modellen die volledig elektrisch zijn. Dat heeft wellicht ook te maken met het feit dat bijtellingsvoordeel in Nederland alleen nog geldt voor auto’s die volledig elektrisch rijden.

Meest populaire model

Verreweg het meest populaire model elektrische auto blijft de bekende Tesla Model S. De afstand naar de achtervolgers is echter lang niet meer zo groot. Op de tweede plaats vinden we bijvoorbeeld de Nissan Leaf die ook waanzinnig geliefd is geworden. Dat komt vooral doordat het accupakket is verbeterd en omdat deze auto beter betaalbaar is dan de Tesla. Andere favoriete modellen die in de top tien terug te vinden zijn, zijn de Volkswagen e-Golf, Tesla Model X, Opel Ampera-e en de Renault Zoe. Al deze auto’s maken een sterke groei door in het aantal verkochte modellen. Iedere auto heeft zo weer zijn eigen voordelen, al is het grootste voordeel uiteraard dat je flink wat geld kunt besparen op de bijtelling én dat je bijdraagt aan een beter milieu.

Verzekeren van elektrische auto

Een elektrische auto verzekeren kan in sommige gevallen behoorlijk duur zijn, maar moet zeker ook gebeuren! Toch is het nodig om met een gerust hart de weg op te kunnen en risico’s af te dekken. Het verzekeren van een elektrische auto is in de meeste gevallen iets duurder dan wanneer je een gewone auto wilt verzekeren. Dat komt omdat de auto zelf in de meeste gevallen ook duurder is. Wanneer je een elektrische auto aanschaft, gebeurt het soms dat je een accu huurt. Daar dien je in dat geval ook een afzonderlijke verzekering voor af te sluiten. Daarnaast is het goed om te beseffen dat reparatiekosten bij een elektrische auto duurder zijn. Het is daarom altijd aan te raden om voor een All Risk verzekering te kiezen. Daardoor ben je zelfs voor de meest hoge kosten verzekerd.

Aanbevolen artikelen