Waar moet je op letten bij het kopen van een trouwpak?

Als jij en je partner besloten hebben om in het huwelijk te treden en de grote dag zit er langzaam aan te komen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een trouwpak. Voor vrouwen is het uitzoeken van een trouwjurk soms het mooiste wat er is en vaak hebben ze al een goed beeld hoe de jurk eruit moet komen te zien. Mannen zijn hier in de regel wat meer nuchter in. Toch is de keuze voor een trouwpak erg belangrijk. Waar moet je op letten bij het kopen van een trouwpak?

Een confectiepak of een maatpak?

Veel trouwpakken zijn confectiepakken. Dit houdt in, dat het een pak is met standaardmaten. Je kiest dan jouw maat en als een broek of een colbert niet helemaal goed past, dan wordt dit vermaakt. Het vermaken van een confectiepak komt de kwaliteit van een trouwpak niet altijd ten goede. Hoewel je een vermaakt confectiepak wel direct mee kunt nemen, kan het alsnog zijn dat het pak alsnog niet goed zit, juist door het vermaken. Een maatpak daarentegen is een pak die speciaal voor jou is gemaakt en je als gegoten zit. Een maatpak kun je nooit direct meenemen, je zult enkele weken moeten wachten tot deze klaar is. Je hebt dan wel een perfect zittend trouwpak en het prijsverschil met een confectiepak is te verwaarlozen.

Matchen met de trouwjurk

Het is gebruikelijk dat zowel de bruid als bruidegom hun trouwkleding gescheiden van elkaar kopen. Zo moet de outfit een verrassing blijven voor het bruidspaar. Toch is het dan de kunst om de outfit op elkaar af te stemmen, waarbij het vooral om de kleur gaat. Vraag aan je partner daarom altijd een klein stukje stof van de trouwjurk. De verkopers van je trouwpak kunnen zich dan beter oriënteren op welk pak het beste bij je past én ook goed bij de trouwjurk aansluit.

Riem of bretels?

De meeste trouwpakken zullen voorzien zijn van riemlussen. In dat geval draag je een riem. Ben je juist van plan om bretels te dragen? Laat een riem dan achterwege. Ten eerste heb je dit niet nodig en zowel een riem als bretel is geen gezicht. Wanneer je een maatpak laat maken en je draagt bretels, zorg ervoor dat je geen riemlussen aan je broek laat maken.

Kleur van de schoenen

De kleur van je schoenen moet matchen met je trouwpak. Bruine schoenen zijn wel in, maar het is een kleur dat niet bij iedere kleur trouwpak past. Heb je bijvoorbeeld een grijs trouwpak, dan matchen hier geen bruine schoenen over. Met zwarte schoenen zit je vrijwel altijd goed. Zwarte schoenen passen bij vrijwel alle kleuren trouwpakken.

Aanbevolen artikelen