Waar moet je op letten bij het verzekeren van een auto

auto verzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. Je hebt echter wel oneindige keuzes in soorten verzekeringen. Waar moet je opletten bij het vergelijken van autoverzekeringen? Je wilt als consument natuurlijk weinig premie betalen, maar ook zo goed mogelijk verzekerd zijn.

Welke verzekeringsvorm?

Allereerst is het van belang om na te gaan welke verzekeringsvorm het beste bij je past. Een WA-verzekering afsluiten is in Nederland verplicht. Het nadeel van een WA-verzekering is dat het alleen schade vergoed die jij met je auto aan een andere auto hebt aangericht. Het voordeel van deze verzekering is echter dat de premie wel een stuk lager ligt. Daarnaast heb je WA beperkt Casco. Bij deze vorm van verzekering kan je auto worden verzekerd tegen aanrijding, diefstal, inbraak en ga zo maar verder. Je betaalt dan echter wel meer premie. Bij een volledige WA casco verzekering wordt vrijwel alles vergoed. Je loopt dan geen enkel risico. Het nadeel is wel dat deze premie een stuk hoger ligt dan de andere twee premies. Welke verzekering het beste bij je past is afhankelijk van een aantal zaken. Een belangrijke afweging bij auto verzekering vergelijken is natuurlijk de waarde van je auto.

Kilometers per jaar?

Premies zijn van veel zaken afhankelijk, waaronder de kilometers per jaar. Ben je bijvoorbeeld iemand die zeer weinig kilometers per jaar rijdt? Het is dan verstandig om een autoverzekering te kiezen die een kleine premie hanteert in dergelijke gevallen. Rijd jij echter heel veel kilometers per jaar? Zoek dan een verzekeringsmaatschappij waarbij je een stuk goedkoper uit bent, ook al rijd jij veel kilometers. Autoverzekeringen kunnen zich op verschillende doelgroepen inzetten. Zorg er dan ook altijd voor dat je een autoverzekering vindt die bij jouw doelgroep past. Je weet dan zeker dat je niet onnodig een teveel aan premie gaat betalen.

Bepaal het eigen risico

Soms kan de premie goedkoper zijn als je een hoger eigen risico accepteert. Het eigen risico is het bedrag dat je altijd moet betalen, ongeacht wat voor ongeval het is. Het bedrag boven het eigen risico krijg je dan uitgekeerd door je verzekering. In de regel geldt: hoe lager het eigen risico, hoe meer premie je moet betalen. Ben je echter niet bang dat je in de toekomst een ongeluk gaat maken? Je kunt dan ook genoegen nemen met een hoger eigen risico.

Aanbevolen artikelen