Waarom elke man zou moeten kickboksen

kickboxen

Nederlandse kickboks mannen en vrouwen staan al jaren aan de wereldtop. De vete tussen Rico Verhoeven en Badhr Hari van de afgelopen jaren heeft de populariteit van de sport in eigen land alleen maar doen toenemen. Waar vroeger kickboksers nog geregeld negatief in het nieuws verschenen is het nu een ‘gewone’ sport die door mensen uit alle lagen van de maatschappij wordt beoefend. 

Verschillende soorten kickboksscholen

Kickboksen is de ultieme sport als je fit wil worden of blijven, het lichaam wordt op zoveel manieren belast dat steeds meer mensen de sport kiezen om aan hun conditie te werken. Niet voor niets dat er tegenwoordig een tweedeling wordt gemaakt tussen de traditionele scholen, waar de nadruk ligt op sparren en trainen en de scholen waar de volledige nadruk ligt op het fit worden en waar de sport zelf iets minder belangrijk is.

Weinig investeren om te beginnen

De investering om met de sport te beginnen is erg laag. Je hebt kleding nodig zoals shirts en kickboks broekjes en daarnaast heb je scheenbeschermers nodig. Gezichtsbescherming en een bitje komen later wel, die zijn de eerste maanden nog niet nodig. De drempel om te beginnen is dus erg laag.

Total body work out

In Tegenstelling tot veel andere sporten is kickboksen een total body workout waarbij je al de spieren in je lichaam gebruikt. Je spant zelfs spieren aan waarvan je niet eens wist dat je ze had, iets wat je de dag na de eerste trainingen wel zult merken. De sport is enorm intensief, waardoor je pieken in je metabolisme bereikt. Hierdoor verbrand je veel calorieën wordt het overtollige vet verbrand. Ook je coördinatie wordt veel beter door het voetenwerk in combinatie met beweeglijkheid.

Blijven werken aan je lijf

Iemand die op kickboksen zit, zal altijd een goede conditie willen en daar aan blijven werken. Voor de sport heb je namelijk een goed uithoudingsvermogen nodig. Daar wordt tijdens de lessen aandacht aan gegeven en kun je eventueel uitbouwen met extra lessen puur gericht op je conditie, maar dit kun je zelf natuurlijk ook. Zo is touwtje springen heel erg goed om die conditie op te bouwen. Het lijkt misschien onbenullig, maar de kampioenen zweren erbij. Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om één van de twee sporten te beoefenen om fit te worden zonder daadwerkelijk de ring in te hoeven stappen.

Meer zelfvertrouwen

Laatste voordeel van kickboksen dat we willen benoemen is het feit dat je aan je zelfvertrouwen werkt. Een gezonde geest in een gezond lichaam doet wonderen en je zult versteld staan van het effect ervan. Daarnaast is het een fijne gedachte om te beseffen dat je jezelf kunt verdedigen als dat nodig is.

Aanbevolen artikelen