Verantwoord, voedzaam en gezond uiteten? Neem deze tips mee!

lifestyle en gadgets blog

Tegenwoordig letten steeds meer mensen op hun gezondheid en voeding. Echter wanneer men uit eten gaat, wordt daar stukken minder op gelet! Voor mensen die regelmatig buiten de deur moeten eten in verband met hun werk, is het nog moeilijker! Je hebt dan toch een beetje het gevoel dat je aan het uit eten bent, wat in de meeste gevallen betekent dat je gemakkelijk in de verleiding komt om wat minder gezond te eten.

Tips om van uit eten een gezond uitje te maken

Uiteindelijk ben je altijd zelf verantwoordelijk voor hetgeen wat je mond binnen gaat, ook als je uit eten gaat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat al het keiharde werk in de sportschool voor niets is geweest, puur omdat jij je niet kon inhouden! Check daarom onderstaande tips waardoor je op een verantwoorde manier uit eten kunt gaan en die gains kunt behouden.

Weet vooraf wat er op de menukaart staat

Vaak is het mogelijk om vooraf online de menukaart te bekijken. Op die manier kun je al van tevoren je keuze maken en vaststellen wat je gaat eten. Je kunt dus dan al ervoor zorgen dat je een complete maaltijd binnen gaat krijgen en toch binnen je macro’s blijft.

Vraag naar andere mogelijkheden

Sommige gerechten worden standaard geserveerd met ongezond eten, zoals patat. Kijk voorbeeld eens naar een lekker stukje biefstuk. Daar wordt in de meeste gevallen patat bij geserveerd. Vraag naar een alternatief voor die patatjes! Dit is vaak geen enkel probleem en komt gunstig uit voor jou.

Luister naar je lichaam

Je bent niet verplicht om je bord leeg te eten, dus wanneer je aanvoelt dat je genoeg gegeten hebt, stop dan ook met eten. Je bent niet de enige die wat eten zijn bord laat liggen en je hoeft je er ook zeker niet voor te schamen!

Sommige dingen moet je gewoon laten staan

Hiermee bedoelen we vooral stokbrood of sausjes. Deze dingen zorgen voor onnodige calorieën en als je er goed over nadenkt, passen ze ook niet bij jouw levensstijl. Als je deze dingen dus links laat liggen, boek je simpelweg gewoon winst!

Mocht je er niet zeker van zijn of jouw levensstijl jou nog wel dient, check dan deze lifestyle en gadgets blog. Ook wanneer je jezelf qua sport geen raad meer weet, dit is een echte sport voor mannen!

Aanbevolen artikelen