Waarom je niet sterk en gespierd tegelijkertijd kan worden

Waarom je niet sterk en gespierd tegelijkertijd kan zijn

Wanneer de meeste mannen beslissen dat ze moeten beginnen met sporten en goed eten, is hun belangrijkste motivatie meestal om er goed uit te zien, en er goed uitzien betekent meestal slank en ‘gespierd zijn. Ze willen de borst met buikspieren, maar ze willen ook groot en sterk zijn. Nadat ze het internet hebben doorzocht gaan deze potentiële Adonissen trainen.

Ze zijn daarna zes dagen per week in de sportschool te vinden. Ze nemen de verplichte kleedkamer-selfie na hun work out en posten deze op Instagram met populaire hashtags. Ze drinken hun eiwitshake binnen een uur na het sporten, zodat hun spieren er zoveel mogelijk van opnemen. Na een paar weken zien deze heren wat vooruitgang en worden ze een beetje magerder en ze beginnen wat spierdefinitie te zien

Maar ze willen nog slanker worden. Dus ze vermijden calorieën en elimineren koolhydraten. En slanker worden ze! De spierdefinitie is op zijn hoogtepunt en het sixpack is bereikt. Maar ze hebben weinig kracht. Die 80 kilogram bankdrukken van een paar weken geleden, is nu mijlenver weg. Gewicht dat ooit gemakkelijk op te tillen was, voelt nu als veel te zwaar.

Wat is er gebeurd? Er worden aanpassingen gedaan en de training begint weer… en nog steeds niks. We gaan je hier een niet zo populaire waarheid vertellen: ondanks wat het internet of die kerel in de sportschool misschien zegt, je kunt niet tegelijkertijd superslank en supersterk worden. Het zijn namelijk doelen die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Waarom je niet slank kunt worden terwijl je sterker wordt

Het vergroten van de spierdichtheid en, omvang, is wat je groot en sterk maakt. Dus om groot en sterk te worden, moet je meer spieren hebben. Maar hier komt het probleem. Spieren zijn duur met betrekking tot de calorieën. Het kost veel energie om ze te creëren. Om die nieuwe spier aan te maken, moet je meer calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Hoeveel meer? Meer dan je waarschijnlijk denkt.

Waarom je niet sterk en gespierd tegelijkertijd kan worden

De grootste fout die de meeste mannen maken wanneer ze aan hun lijf gaan werken, is dat ze dezelfde hoeveelheid voedsel eten als voordat ze aan het trainen waren. Intensieve krachttraining legt echter veel druk op het lichaam. Om volledig te herstellen, moet je je lichaam de brandstof geven om dit te doen. Dat betekent dat je voldoende calorieën nodig hebt die afkomstig zijn uit eiwitten, koolhydraten en vet.

Als je traint en je lichaam van voldoende calorieën voorziet, nemen spiermassa en kracht toe. Maar je gaat ook wat lichaamsvet krijgen, daar is geen ontkomen aan. Sommige van die overtollige calorieën die je verbruikt voor de productie van spieren, worden opgeslagen als vet. Dat is gewoon hoe het lichaam werkt.

Waarom je niet groot en sterk kunt worden als je slank wordt

Om gespierd, mager, etc. te worden, moet je lichaamsvet kwijtraken. Het verliezen van lichaamsvet vereist dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, zodat je lichaam je vetreserves gebruikt voor energie. Maar hier is het probleem: net zoals je geen spiermassa kunt opbouwen zonder lichaamsvet, kun je lichaamsvet niet verminderen zonder de spiermassa te verminderen. Als je een calorietekort hebt, gebruikt je lichaam niet alleen vet voor energie, het breekt ook spierweefsel af voor de voedingsstoffen die het nodig heeft om je fysiologische systemen draaiende te houden. Terwijl spierweefsel opbouwt, nemen spiermassa en kracht af.

Dit is de reden waarom je niet groot en sterk kunt worden terwijl je slank probeert te worden. Groot en sterk worden vereist overtollige calorieën, terwijl slank worden een calorietekort vereist. Je moet een doel kiezen met uitsluiting van de ander.

Aanbevolen artikelen