Wanddecoratie met foto’s van toffe momenten met vrienden

fotos met vrienden

Het leven bestaat uit herinneringen en soms is het goed om die herinneringen vast te leggen en een van de beste manieren hiervoor is natuurlijk om er een foto van te maken. Aangezien iedereen van ons tegenwoordig een fototoestel in zijn zak heeft in de vorm van onze telefoon, worden er ook meer foto’s gemaakt dan ooit. Helaas blijven de meeste van die foto’s op onze telefoons en zien we ze alleen maar op een klein beeldscherm. Gelukkig kun je tegenwoordig die foto’s afdrukken op de meest speciale materialen en steeds meer mensen ontdekken dit. Het is natuurlijk ook te gek om een mooie foto op canvas afdrukken… of op glas, hout, aluminium. Inderdaad, dat lees je goed! Deze materialen geven een foto een hele andere uitstraling en staan prachtig aan je muur… en voor onze Franse vrienden: een foto afdrukken op canvas is ‘photo sur toile.’ Lees snel verder voor de leukste opties voor wanddecoratie van je eigen foto’s op de mooiste materialen!

Foto’s afdrukken op canvas

Foto’s op canvas hebben een klassieke uitstraling, waardoor de ondergrond perfect is voor landschappen, stillevens en portretten. Ze stralen warmte en ingetogen elegantie uit. De foto wordt rechtstreeks op het canvas gedrukt en krijgt door de textuur van het oppervlak de uitstraling van een schilderij. Er is de mogelijkheid om de dikte te kiezen van het frame van het canvas, en je kunt ook kiezen uit vele maten waarin foto op jouw  muur zal verschijnen. Let op, in bepaalde kamers zal canvas niet helemaal goed voelen zonder een mooie lijst.

Foto’s afdrukken op aluminium

Foto’s op aluminium voelen zowel hoogwaardig als modern aan. Meestal heb je veel opties! Om te beginnen is er de matte of glanzende optie. Dan is er ook de directe print op wit gegrond aluminium. Dit laatste is vooral goed voor contrastrijke afbeeldingen met een overvloed aan rechte lijnen, zoals architectuurfoto’s. De afwerking voorkomt ook schittering. De direct print is ook verkrijgbaar in een geborstelde look, waarbij de heldere delen niet worden afgedrukt, zodat het aluminium zichtbaar blijft. Deze metallic glans is uitermate effectief voor mechanische beelden, zoals foto’s van auto’s. Aluminium heeft een moderne en minimalistische uitstraling en is extreem duurzaam en weerbestendig.

Voor wie hoogglans, duurzaamheid en briljante kleuren wil combineren, is dit ook interessant: er wordt aluminium van slechts 1 mm dik gebruikt en een thermisch sublimatie drukproces, waarbij hoge druk en warmte worden gebruikt om het beeld min of meer in het aluminium te drukken. De poriën van het materiaal nemen het beeld op en sluiten zich vervolgens, zodat het beeld praktisch in het aluminium wordt opgenomen. Dit maakt het extreem duurzaam, je zou het zelfs kunnen ophangen in beschutte buitenruimtes of in kamers met een hoge vochtigheidsgraad. Omdat het zo dun is, zijn zelfs gigantische foto’s ongelooflijk licht.

Foto’s afdrukken op hout

Wie graag met natuurlijke materialen in huis werkt, kiest best voor hout. Foto’s op hout stralen een bepaalde warmte uit en hebben een natuurlijke uitstraling. De foto’s zijn gemonteerd op houten panelen. Dit is een ongewone en moderne manier om afbeeldingen weer te geven. Vaak kun je kiezen tussen hout met natuurlijke of  met antraciet grijze randen. Het spreekt voor zich dat natuurfoto’s er prachtig uitzien op het natuurlijk ogende hout. Van de vele toepassingen vinden wij de antraciet grijze panelen bijzonder geschikt voor zwart-wit foto’s. Doe er je voordeel mee!

Aanbevolen artikelen