Wat is consumentenelektronica?

consumentenelektronica

Als je op zoek gaat naar een nieuwe karaoke set of dab-radio, kom je de term consumentenelektronica ongetwijfeld vaak tegen. Maar wat houdt consumentenelektronica nou in? Het woord bestaat uit twee onderdelen: consumenten en elektronica. De consumenten zijn de personen die producten gebruiken. Elektronica zijn elektronische producten zoals speakers of microfoons. Gecombineerd betekent consumentenelektronica dus de elektronica voor mensen zoals jij en ik. Ben jij gek op elektronische producten? Lees dan verder! In dit blogartikel hebben wij namelijk enkele goede tips voor jou!

Witgoed

Witgoed is een term die je ongetwijfeld tegenkomt wanneer je opzoek bent naar elektronische apparaten. Alle apparaten die onder witgoed vallen zijn afhankelijk van elektriciteit. Eerder waren deze apparaten wit, vandaar komt de naam witgoed. Enkele voorbeelden van witgoed zijn: diepvriezers, koelkasten en afwasmachines. Tegenwoordig kun je deze producten ook in andere kleuren kopen.

Bruingoed 

Bruingoed is ook een term die je tegenkomt als je opzoek bent naar elektronica. Met de term bruingoed wordt geluids- en beeld elektronica aangeduid. De term bruingoed is ontstaan als tegenhanger van witgoed en komt nog uit de tijd dat televisietoestellen en radio’s door de bruine kast waar ze in stonden, bruin van kleur waren. Enkele voorbeelden van bruingoed: DAB radio, platenspeler of televisie. 

Elektronische apparaten kopen

Ben jij nou op zoek naar licht- en geluidselektronica? Wij raden je MaxiAxi aan. MaxiAxi is al sinds 2009 het adres voor betaalbare consumentenelektronica met de specialisatie in licht- en geluidsproducten. Tevens hebben ze een groot aanbod aan ‘tweede keus’ artikelen. Deze artikelen zijn ooit teruggestuurd, maar verkeren nog in uitstekende staat en vallen onder volledige garantie. Bij verdere vragen helpt de klantenservice je graag. Daarnaast is de retournering en verzending helemaal gratis. 

Benieuwd geworden?

Nu je op de hoogte bent van de meest belangrijke vaktermen uit de elektronica wereld, kan jij zelf op zoek naar jouw nieuwe bruingoed of witgoed. Voor meer informatie over licht- en geluidselektronica kan je terecht op de website van MaxiAxi. Naast het uitgebreide assortiment van MaxiAxi, vind je bij elk product een uitleg. Aarzel niet om een vraag te stellen aan de specialisten van MaxiAxi, zij helpen je namelijk graag verder!

Aanbevolen artikelen