Jouw favoriete momenten vastleggen in een boek

fotoboek

Je maakt vast allerlei speciale momenten mee die je niet wilt vergeten. Tijdens het afspreken met vrienden, drinken van een biertje in de kroeg of je vakantie. Noem het maar op. Vaak raak je verdwaald in alle foto’s die je hebt gemaakt met je mobiele telefoon. Het gevolg is dat deze foto’s vergeten raken en je er niet naar om kijkt. De oplossing? Je kunt een fotoboek maken. We leggen je hieronder uit hoe je dit het beste doet!

Selecteer de beste foto’s

Begin met het selecteren van de beste foto’s, voordat je aan de slag gaat met het ontwerp. Het fijne aan mobiele telefoons is dat je tegenwoordig foto’s als favoriet kunt markeren. Vervolgens vind je alle ge-favoriete foto’s terug en kun je hieruit een volgende selectie maken. Ook kun je foto’s tegenwoordig makkelijk bewerken via speciale apps of gewoonweg via je mobiele telefoon. 

Tip: het is het leukste om de foto’s in chronologische volgorde toe te voegen aan je fotoboek. Je zou de datum of tijd ook handmatig kunnen toevoegen. Daarover vertellen we later meer.

Kies het juiste ontwerp

Het ontwerp begint natuurlijk bij de juiste vorm van het fotoboek. Wil je een klein, intiem fotoboek? Of je wil je juist een grote? Je kunt bijvoorbeeld een groter fotoboek nemen wanneer je er veel foto’s in wilt plaatsen die scherp en goed zichtbaar moeten zijn. 

Als we het hebben over ontwerp, hebben we het natuurlijk ook over de lay-out van het fotoboek. Vaak hebben online programma’s en websites al standaard lay-outs waarmee je aan de slag kunt. Je sleept de foto’s er dan simpelweg in en maakt je fotoboek zo compleet. 

Voeg tekst en een achtergrond toe

Bij de foto’s in het fotoboek kun je ook handmatig stukjes tekst toevoegen. Voeg een leuke quote toe die de avond maakte of beschrijf het moment. Ook kun je de datum en plaats toevoegen bij sommige foto’s. Dat maakt jouw fotoboek helemaal af. 

Naast het ontwerp, moet je achtergrond natuurlijk ook passend zijn. Kies een effen kleur of ga voor een sfeerimpressie die bij de specifieke bladzijde past. Heb je een bladzijde met foto’s van je etentje die avond? Gebruik dan bijvoorbeeld een sfeerfoto van het uitzicht als achtergrond.

Genoeg tips, toch? Dus waar wacht je nog op? Selecteer je beste foto’s en creëer jouw onvergetelijke momenten!

Aanbevolen artikelen