Wat voor apparatuur heb je nodig als je als dj wilt beginnen?

Heb je er altijd al van gedroomd om dj te worden? Blijf dan niet langer dromen en ga shoppen bij Fritz-events.nl. Al wat je nodig hebt om dj te worden is een passie voor muziek, wilskracht én de juiste apparatuur! Met dat laatste helpen wij je al een stapje vooruit; in deze blog ontdek je welke apparatuur je nodig zult hebben als dj!

Een dj controller, voor de beginnende dj

Beginnende dj’s kiezen voor een dj controller. Een dj controller is een basis van een dj set, en wordt gebruikt om je software op je computer mee aan te sturen. Omdat we steeds meer in een digitaal tijdperk leven, is zo’n dj controller als diskjockey tegenwoordig echt ondenkbaar. Digitaal heb je namelijk veel meer keuze, want je draait mp3 bestanden rechtstreeks van je computer. Als je een dj controller koopt, dan is dit alleen natuurlijk niet voldoende. Je hebt een degelijke computer nodig, dj software (die meegeleverd wordt), dj hoofdtelefoon, speakers en audiokabels.

Professioneel dj equipment

Als je al verder gevorderd bent als diskjockey, dan is een dj controller voor jou misschien te gewoontjes. In dat geval kan je kiezen voor apparatuur dat gebruikt wordt door de bekendste dj’s zoals Like Mike & Dimitri Vegas, namelijk een mengpaneel. Zo’n mengpaneel of dj mixer is ideaal om muziek uitgebreid te mixen. Je regelt het tempo en het volume, en zorgt voor een mooie, natuurlijke overgang tussen de liedjes. Als je kiest voor een mengpaneel, dan moet je ook nog een keuze maken of je muziek gaat spelen van vinyl platen (sommige diskjockeys zweren hierbij) of cd’s en usb’s. Als je kiest voor vinyl dan heb je ook twee dj draaitafels nodig. Als je toch voor cd en usb kiest, dan kies je voor 2 cd en mediaspelers. Ook hier zal je dj speakers en een dj hoofdtelefoon nodig hebben, als voorproefje van de mix.

Waar koop je dj apparatuur?

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt, hoef je enkel nog te weten waar je de apparatuur kunt aanschaffen. Tegenwoordig moeten we niet zover zoeken als we iets nodig hebben, en dit dankzij het internet. Shoppen op het internet bespaart ons veel zorgen en tijd. Maar toch vind je vaak niet alle apparatuur die je zoekt op één site, en ook dan verdoe je onnodig je tijd. Gelukkig is er een site waar je alles op kunt vinden, dat je nodig hebt als deejay, namelijk fritz-events.nl!

Aanbevolen artikelen