Veilig, anoniem en vrij op internet met een VPN-verbinding

de beste VPN's

Heel lang speelde veiligheid amper een rol als je het had over het gebruiken van internet. Hoe anders is dat nu. Tegenwoordig draait vrijwel alles om veiligheid en privacy, simpelweg omdat we door schade en schande wijs zijn geworden. Wie veilig, vrij en anoniem het internet op wil, die maakt gebruik van een VPN-verbinding. Wat de beste VPN’s zijn is sterk afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken.

Privacy en veiligheid

Privacy en veiligheid speelden amper een rol tot er ineens grote datalekken ontstonden en malware haar intrede deed. Belangrijke en uiterst gevoelige informatie lag zomaar ineens op straat en bovendien bleek dat je online handelingen heel simpel door derden te volgen waren. Internet was niet langer die veilige plek, maar een plek waar je nauwlettend in de gaten gehouden werd.

IP-adres van de VPN-server

Wie absolute veiligheid wil maakt gebruik van een VPN verbinding als er online gewerkt wordt en je niet wilt dat je activiteiten te zien zijn door mensen die daar niets mee te maken hebben. Normaliter, zonder VPN dus, maak je via je IP-adres verbinding met een website en doe je daar je ding. Gebleken is echter dat je via het IP-adres eenvoudig online te volgen bent. VPN, wat staat voor Virtual Private Network, voorkomt dat je te achterhalen bent via je IP-adres. Je maakt dan namelijk niet rechtstreekse verbinding met een website, maar met een VPN-server. Deze extreem goede beveiliging stuurt je vervolgens door naar de website die je wilt bezoeken. Daarbij maak je gebruik van het IP-adres van de VPN-server. Je bent dus als het ware incognito en werkt niet langer onder je eigen identiteit. Bovendien wordt gebruik gemaakt van encryptie als je berichten en andere zaken online verstuurt. De boodschappen zijn dan onleesbaar voor mensen voor wie die boodschappen niet bestemd zijn. VPN’s helpen je ook om gemakkelijker films en televisie te bekijken in het buitenland omdat geoblocking met VPN’s simpel omzeild kan worden.

Beste VPN

Wat dan de beste VPN’s zijn om te gebruiken? Online zijn er vele VPN reviews te vinden die je helpen bij het beantwoorden van deze vraag. Lastig aan te geven, want er is niet één beste VPN die je per se moet hebben. Dit is namelijk sterk afhankelijk van waarvoor je het gaat gebruiken. Is dat voor de Amerikaanse versie van Netflix, is dat om geoblocking te voorkomen of is dat om vooral anoniem op internet bezig te kunnen? Pas als die vraag beantwoord is, kun je gericht zoeken naar de beste VPN, specifiek voor jouw gebruik.

Aanbevolen artikelen