Welke belangrijke vragen stel je als je een nieuwe kantoorruimte wilt huren?

Je bent voor jouw bedrijf op zoek naar een nieuwe huisvestingslocatie. Een werkplek, een kantoorruimte, of misschien wel een hybride werken oplossing. Hoe dan ook is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je een kantoor of werkplek wilt huren. In dit blog vertelt Workspot kantoorverhuur je er meer over. 

1. Zit er prijsverschil tussen kantoorruimtes en locaties?

Een verhuurder heeft niet zelden meerdere locaties en/of vloeren in hetzelfde gebouw tot zijn beschikking. Dus wanneer je voor een rondleiding langskomt om een kantoorruimte te huren is het niet gek om te vragen of er prijsverschil zit in de verschillende ruimtes. Vaak genoeg zijn er kantoren die minder daglicht hebben of kantoorruimtes die minder efficiënt zijn ingedeeld. Maar wat voor de één minder efficiënt is, kan voor de ander juist zeer geschikt zijn. 

2. Wat is de opzegtermijn van de kantoorruimte?

Je staat op het punt om een huurcontract af te sluiten met de verhuurder. Maar het is natuurlijk alvast goed om te kijken hoe het zit met de huurtermijn i.c.m. de opzegtermijn. Belangrijkste is dat deze 2 in verhouding staan met elkaar. Huur je een kantoor voor een jaar? Dan is een opzegtermijn van 1, 2 of maximaal 3 maanden reëel. Maar huur je een grotere kantoorruimte voor bijvoorbeeld 5 jaar? Dan is de opzegtermijn niet zelden 12 maanden. Let daar goed op en zet voor jezelf vast een reminder in je agenda!

3. Vraag om een optie te nemen op jouw potentiële nieuwe kantoor

Ben je er nog niet helemaal uit? Maar wil je ook niet te snel een beslissing nemen? Vraag de verhuurder of je een optie kunt nemen op het kantoor. Je krijgt dan 1 of 2 weken de tijd om na te denken en goed te vergelijken. In de tussentijd wordt het kantoor niet verhuurd aan anderen. Je kunt de verhuurder vragen dat hij/zij je even belt op het moment er een andere gegadigde is voor de betreffende kantoorruimte. 

Meer weten over het huren van kantoorruimte?

Ben je geïnteresseerd om een kantoorruimte te huren in Rotterdam? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Workspot. De grootste werkplekaanbieder van Rotterdam. Voor startups én scaleups. 

Aanbevolen artikelen