Autoverzekering vergelijken kan je veel geld besparen

autoverzekering

Na de aankoop van een auto dien je deze te verzekeren. Je hebt hierbij de keuze uit tal van verschillende verzekeraars, die vaak een net iets andere dekking aanbieden bij het afsluiten van een verzekering voor de auto. Het kan betekenen dat een autoverzekering bij de ene verzekeraar goedkoper is dan bij een ander. Hoe wordt de premie van een autoverzekering opgebouwd? Welke factoren spelen hierin mee? Op welke manier vind je de goedkoopste autoverzekering voor jouw auto? In dit artikel lees je er meer over. Het kan je veel geld besparen, wanneer je de autoverzekering voor jouw voertuig regelmatig vergelijkt met het huidige aanbod aan verzekeringen bij verzekeraars. 

Opbouw van de premie van je autoverzekering 
De premie van een autoverzekering wordt opgebouwd op basis van verschillende factoren. Allereerst speelt hierin de waarde van de auto mee. Van welk merk is jouw auto? Hoe oud is deze? Wat is de stand van de kilometerteller? Een relatief jonge, dure auto brengt een hogere premie voor de autoverzekering met zich mee, dan een oude occasion. Daarnaast speelt het profiel van de bestuurder van het voertuig mee. Hoe lang ben je in het bezit van je rijbewijs? Wat is je leeftijd? Hoeveel schadevrije jaren heb je reeds opgebouwd? Een derde factor die meespeelt is je woonplaats. In een stad is de kans op schade aan het voertuig groter, dan op het platteland. Dit verschil in risico wordt via de premie van de autoverzekering in rekening gebracht. 

Verschil in dekking van autoverzekeringen 
Een autoverzekering vergelijken betekent niet zonder meer, dat je moet kiezen voor de goedkoopste optie. Een belangrijke eerste stap is het vergelijken van de dekking van verschillende verzekeringen. Onderscheid wordt gemaakt tussen een BA verzekering en een omniumverzekering. Op basis van de waarde van jouw voertuig kun je voor een basis- of uitgebreide dekking kiezen. Bij een oudere occasion is het vaak aantrekkelijker deze te vervangen na een ongeluk, dan om maandelijks een hogere premie te betalen voor een uitgebreide dekking. 

Maak gebruik van een online vergelijkingstool
Om het vergelijken van autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars makkelijker te maken, kun je een online vergelijkingstool gebruiken. Zo’n tool vertelt je op basis van de informatie die je deelt over het voertuig welke verzekeraar de gunstige autoverzekering aanbiedt. De autoverzekering kan direct vanuit zo’n tool worden afgesloten. Vergeet niet de vergelijking na een jaar nog eens te maken; mogelijk is de premie van een andere verzekeraar gedaald. 

Aanbevolen artikelen