Zo creëer je een fijne en comfortabele werkplek

werkplek

Of het nou thuis is of op kantoor is, iedereen wil wel een comfortabele en fijne werkplek hebben. Een werkplek die comfortabel en fijn is zorgt er niet alleen voor dat je lekkerder zit en lichamelijk minder klachten hebt, het zorgt in veel gevallen ook dat je een stuk gemotiveerder je werk doet. Daarnaast leidt een fijne en comfortabele werkplek tot een betere concentratie gedurende het werken. Al met al is een goede werkplek van cruciaal belang. Er zijn diverse zaken die een rol kunnen spelen bij de comfort van je werkplek. Hieronder vindt je enkele tips die je kunnen helpen bij het creëren van een fijne en comfortabele werkplek. Lees snel verder!

Zorg voor een goed bureau en een goede stoel

Twee onmisbare dingen bij een werkplek zijn natuurlijk een degelijk bureau en een comfortabele bureaustoel. Als je deze twee dingen hebt heb je in ieder geval een werkplek, maar dit is niet altijd meteen een fijne en comfortabele werkplek. Het bureau en de stoel die je hebt moeten natuurlijk wel goed zijn voor je. Zorg daarom altijd dat de stoel die je kiest een stoel is waarop jij lekker zit. 

Een aanrader is om een bureaustoel altijd alvorens te kopen in de winkel in de showroom te testen. Bureaustoelen kunnen vaak op allerlei manieren worden versteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte van de stoel, maar ook de leuning. Zorg dat je een stoel neemt die geen rugklachten veroorzaakt bij je. 

Verder is het bureau natuurlijk cruciaal. Kies altijd een bureau en een bureaustoel die samen een goede combinatie zijn, niet enkel wat betreft de uitstraling, maar ook wat betreft comfort. Kijk of de bureaustoel goed aansluit bij het bureau. Hoekbureaus zijn over het algemeen bureaus die als erg comfortabel en fijn worden ervaren, maar er zijn uiteraard nog veel meer bureaus waar je uit kunt kiezen.

Houd je werkplek fris en schoon

Naast dat je een werkplek hebt die lekker zit en geen lichamelijke klachten veroorzaakt is een ander belangrijk iets bij het hebben van een fijne werkplek dat je werkplek fris en fruitig is. Probeer je werkplek daarom eens in de zo veel tijd even schoon te maken. Haal alles wat op je bureau ligt er even vanaf en ga met een nat doekje of een schoonmaakdoekje met een schoonmaakmiddeltje even over je bureau heen. Verwijder op deze manier de stof die op het bureau ligt en doe dit zelfde ook bij de bureaustoel. Dit zorgt ten eerste voor hygiëne, maar het geeft daarnaast ook een fris geurtje wat erg prettig kan zijn gedurende het werken in je werkplek. Lucht daarnaast ook regelmatig de ruimte. Als je iemand bent die het snel koud heeft, zorg dan dat je op de momenten dat je niet aan het werk bent even je werkplek lucht door het raam open te zetten. Als je het niet snel koud hebt kun je dit uiteraard ook doen gedurende het werken. Bij sommige mensen heeft frisse lucht ook een goed effect op de concentratie.

Aanbevolen artikelen