3 tips om jouw woonkamer goedkoop op te knappen

Raamdecoratie is een essentieel onderdeel van je woonkamer. Een woonkamer is vaak een van de meest gebruikte ruimtes in het huis vanwege de veelheid aan functies die het moet vervullen: het is de plek waar we de gasten vermaken, ontspannen, spelen en socializen. Sommige woonkamers worden ook gebruikt om televisie te kijken, te eten en huiswerk te maken. Hier zijn een paar ideeën om je huiskamerontwerp een snelle verfrissing te geven zonder veel geld uit te hoeven geven. Want een huiskamerverbouwing hoeft niet per se een grote opknapbeurt te zijn – een kleine facelift door nieuwe raamdecoratie te kopen is misschien wel de oplossing! 

1. Heroverweeg je lay-out en raamdecoratie

Soms is het enige wat een kamer nodig heeft een nieuwe indeling. Door je meubels te verplaatsen – of zelfs je woonkamer te verplaatsen naar een andere kamer in je huis – kunt je een geheel nieuwe look krijgen. Een leven is meestal gecentreerd rond iets als een televisie of een open haard, dus dat zou je uitgangspunt moeten zijn. Als je een open haard heeft, heeft je niet al te veel opties met betrekking tot de configuratie van de kamer. Maar je zult in ieder geval het meubilair kunnen herschikken. Kies je voor houten jaloezieen of rolgordijnen? Hout geeft extra sfeer, maar rolgordijnen zorgen voor meer duisternis.

Als je meer inspiratie nodig hebt over raambekleding kopen, klik dan op de link voor geweldige designideeën.

2. Woonkamerverbouwing moet hebben: raambekleding en verf

Verf is een van de meest kosteneffectieve manieren om een kamer een facelift te geven. Of je nu besluit om alle muren te schilderen, of één muur, verf heeft transformerende eigenschappen. Probeer eens contrasterende kleuren voor je rolgordijnen of houten jaloezieën.

3. Focus op de vloer

Het opnieuw leggen van een vloer hoeft geen dure bezigheid te zijn. Maar als je een oud tapijt of beschadigde tegels hebt, zal een nieuwe vloerafwerking wonderen doen voor de kamer. Tapijt kan zonder al te veel moeite worden vervangen en zoals bij de meeste bouwmaterialen is er een ongelooflijke variëteit beschikbaar om aan alle budgetten te voldoen. Vinyl tegels of houten laminaten zijn ook geweldige en zeer kosteneffectieve vloermogelijkheden. Een van de grote voordelen van deze moderne vloerafwerkingen is dat ze over je bestaande tegel- of cementafwerking kunnen worden geplaatst, waardoor ze snel en meestal rommelvrij kunnen worden aangebracht. Kies ook de juiste bijpassende rolgordijnen of houten jaloezieën. 

Aanbevolen artikelen