Met een pompwagen kun je mobiliteit en onafhankelijkheid van verschillende productielijnen bewerkstelligen

pompwagen kopen

Het gaat goed met de zaken en je verpakkingsbedrijf krijgt steeds meer werk en je klantenbestand groeit gestaag. Waar je een paar jaar geleden in een kleine loods met een personeelsbestand van zo’n 15-20 personen begon, heb je inmiddels bijna 60 man in vaste dienst en blijven nieuwe klanten bij je aankloppen. 

Je hebt vandaag de dag bijna 5 verschillende productielijnen lopen, waardoor je capaciteit bijzonder snel is toegenomen. Je kunt de producten van verschillende klanten tegelijkertijd en naast elkaar verwerken, iets wat voorheen niet denkbaar was en waar je meerdere dagen voor nodig had alvorens je met de order van een andere klant kon beginnen. 

Het voornaamste knelpunt is de snelheid van het onderlinge vervoer

Door de uitbreiding van de productielijnen is ook de bedrijvigheid om de werkvloer behoorlijk toegenomen. Het voornaamste knelpunt dat steeds vaker begint op te spelen is de snelheid van het vervoer van producten tussen verschillende assemblagelijnen. De twee heftrucks die af en aan rijden tussen de opslag en de productielijnen zijn niet meer voldoende om de steeds verder groeiende behoefte aan en een snellere levering van de basisproducten. 

Vandaar dat je besloten hebt om een pompwagen kopen. Sterker nog, je wilt er misschien gelijk twee of drie kopen, zodat je minder afhankelijkheid van de heftrucks creëert om afgewerkte producten te verplaatsen of nieuwe basisproducten aan te leveren. Met een pompwagen wordt het aanzienlijk makkelijker om de verschillende productielijnen te bedienen en te voorzien van eigen vervoersmogelijkheden. Pallets kunnen van de ene naar de andere kant verplaatst worden, zonder dat je hoeft te wachten tot er weer een heftruck beschikbaar komt. 

Met een gelijkvloerse werkvloer is het gebruik van een pompwagen ideaal

Je hele werkvloer is gelijkvloers en zowel het magazijn, de opslag en de productieruimtes zijn onderling verbonden, wat het verplaatsen van pallets met materiaal met een pompwagen bijzonder makkelijk maakt. Hiermee kun je vervolgens de heftrucks ontzien en deze speciaal inzetten voor het laden en lossen van producten. Je hebt namelijk gemerkt dat er knelpunten ontstaan als er vrachtwagens komen die gevuld of van hun lading ontdaan dienen te worden. 

Met een geringe investering in een aantal pompwagens kun je op deze manier de mobiliteit op de werkvloer uitbreiden en de heftrucks ontzien, waardoor deze zich kunnen richten op andere taken zonder dat er nog langer knelpunten op de werkvloer ontstaan door het ontbreken van voldoende mobiliteitsmogelijkheden. De gemakkelijk te bedienen pompwagens kunnen probleemloos bediend worden en hebben een draaggewicht van maar liefst 2500 kg.  Het personeel dat in de verschillende productielijnen aan het werk is kan op deze manier zelf en onafhankelijk van anderen, basis – en voltooide producten probleemloos transporteren.

Aanbevolen artikelen