Airsoft als sport? Alles wat je wilt weten

airsoft als sport

Vind jij lasergamen of paintballen te gek en zou je graag kennismaken met nog zo’n te gekke hobby of sport? Dan zou het zeker een mogelijkheid voor je zijn om na te denken over airsoft, waarbij je gebruik mag maken van airsoft wapens. Deze sport is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar wat is de sport airsoft, wat heb je ervoor nodig en waarom is het de laatste tijd populair? Wij zetten hieronder wat belangrijke informatie over deze sport op een rijtje, zodat je kunt kijken of het wellicht iets voor jou is!

Als je schietsporten interessant vindt, dan kan het voor jou naast airsoft ook een mogelijkheid zijn om te kijken naar krale luchtbuksen. Deze mag je in je bezit hebben als je 18 jaar of ouder bent. Wel is het van belang dat je een luchtbuks koopt die niet op een vuurwapen lijkt. Een luchtbuks zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in je eigen afgesloten tuin, of op een schietclub. Met zo’n luchtbuks mag alleen op doeltjes worden geschoten, zoals bijvoorbeeld kaarten of andere specifieke schietdoelen. 

Wat is airsoft?

Het is goed mogelijk dat je nog niet eerder van airsoft gehoord hebt. Daarom leggen wij je graag uit wat het precies inhoudt. Airsoft is een schietsport waarbij twee of meer teams het tegen elkaar op kunnen nemen, in verschillende soorten games. Airsoft wordt regelmatig vergeleken met paintball, aangezien het best wat van elkaar weg heeft. Het is namelijk zo dat het bij beide activiteiten zo is dat je met een geweer kogels afvuurt op de vijand. Toch zijn er ook duidelijke verschillen tussen airsoft en paintball. Waar er bij paintball gebruikt wordt gemaakt van verfballen, is dit bij airsoft niet het geval. Hierbij maakt men gebruik van plastic balletjes. Daarnaast is het een verschil dat airsoft veel realistischer is dan paintball. Bij airsoft speel je namelijk met replica’s van bestaande vuurwapens, waardoor het er heel realistisch uitziet.

Wat heb je nodig voor de sport airsoft?

Waar het een aantal jaar geleden nog niet toegestaan was om airsoft wapens in je bezit te hebben, is dat nu wel mogelijk. Echter alleen als je deze wapens gebruikt voor sportdoeleinden. Bovendien is het noodzakelijk dat je minimaal 18 jaar bent, een VOG hebt (verklaring omtrent gedrag) en lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). Lees overigens de regels van deze sport goed na, want er zijn een aantal belangrijke regels waar je jezelf aan moet houden als je lid bent van deze airsoft verenigign. 

Als je airsoft als sport wilt beoefenen, heb je natuurlijk nog meer nodig dan alleen maar airsoft wapens. Ook een veiligheidsbril is verplicht bij deze sport. Het is mogelijk om in je eigen kleding te beginnen met airsoften, maar als je de game optimaal wilt spelen en niet wilt opvallen kan het handiger zijn om te kiezen voor wat camouflage kleding. Daarnaast is het verstandig om te beschikken over bijvoorbeeld goede, comfortabele schoenen, een stevige tas, en een extra accu.  

Waarom is airsoft zo populair?

Airsoft wordt tegenwoordig door stees meer mensen beoefent. Maar waarom wordt deze sport ook in Nederland steeds populairder? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste geeft het beoefenen van deze sport je een enorme kick. Je zult bij deze sport telkens vol adrenaline zitten en er alles aan doen om de vijanden uit te schakelen. Ook is deze sport volgens vele leuk om te beoefenen, omdat je hiermee meerdere airsoft wapens zou kunnen uitproberen. Bovendien is airsoft geliefd omdat je het kunt opnemen tegen andere teams in verschillende game modes. Dit zorgt voor afwisseling, waardoor de sport iedere keer weer leuk en variërend blijft. 

Kortom: als jij van spanning houdt en graag de strijd aangaat met je vijanden, dan kun je airsoft als sport zeker overwegen. Het is niet voor niets zo dat deze sport ook in Nederland steeds meer bekendheid krijgt. Mocht je airsoft leuk lijken, dan kan het een aanrader zijn om eerst een keer mee te gaan met iemand om te kijken of het aan je verwachtingen voldoet. Als je het een toffe sport vindt, kun je er dan daarna voor kiezen om alle belangrijke dingen te regelen en op zoek te gaan naar de benodigdheden voor de sport.

Aanbevolen artikelen