Webhosting: doe het lekker zelf

web hosting

De voor- en nadelen van zelf de webhosting op je nemen

Ben je benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van zelf de webhosting op je nemen via bijvoorbeeld webhosting reseller? Je eigen server hebben brengt diverse voor- en nadelen met zich mee. Wat zijn deze voor- en nadelen van het zelf doen van je webhosting precies en waarom zou je jouw webhosting het beste zelf kunnen doen? Wij vertellen het je allemaal in dit artikel. Lees snel verder en ontdek alles over webhosting.

Voordelen zelf de webhosting doen

Zelf de web hosting op je nemen, brengt diverse voordelen zich mee. Zo zal je merken dat je websites sneller zullen laden. Ook deel je je server met niemand en is deze geheel van jezelf. Je hebt dan ook de volledige hardware tot jouw beschikking en profiteert van veel flexibiliteit. Je kunt zelf het besturingssysteem en het controlepaneel bepalen of een gratis controlepaneel gebruiken. Ook weet je precies wat zich op jouw server afspeelt, wat erg handig is. Eventuele problemen kun je zo direct aanpakken.

Nadelen zelf de webhosting doen

Zelf je webhosting doen kan ook enkele nadelen met zich meebrengen. Zo moet je wel de nodige kennis in huis hebben om alles goed te kunnen beheren. Problemen moet je zelf kunnen oplossen of beschikken over een goede SLA. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen back ups en de logs moeten regelmatig worden nagekeken. Ook heb je zelf de verantwoordelijkheid over het updaten van software en de beveiliging van je server. Dit allemaal bij elkaar kan best een hele klus zijn.

Conclusie

Hoewel het zelf doen van je webhosting best een karwei kan zijn, levert het je ook talloze voordelen op, zoals snellere websites, flexibiliteit en het feit dat je alles kunt monitoren. Wanneer je al wat kennis in huis hebt over webhosting, kan het erg leuk zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan en uit te vogelen wat je hier zoal kunt doen. Ook als je nog over weinig kennis beschikt, kan het een uitdaging zijn om zelf je webhosting te doen en dit al doende te leren. Daarom kunnen wij het zeker aanraden om gewoon zelf je webhosting te doen. Ga eens op zoek naar geschikte aanbieders en bekijk waar je zelf het beste je eigen webhosting op je kunt nemen. Wij wensen je heel veel succes met je website(s)!

Aanbevolen artikelen