Freelance jobs, de ideale oplossing bij start-ups

freelance jobs

Als jong bedrijf heb je al je bronnen zeer hard nodig. Opstartkosten, een kantoor, een opslagplaats, verzekeringen en noem maar op, het zijn grote bedragen die je moet neertellen vooraleer je ook maar één euro hebt verdiend. Je wil dan ook zo veel mogelijk presteren om zo snel mogelijk winst te kunnen boeken. Daarbij komt de vraag: hoeveel personeel heb ik nodig? En laat dat nu ook weer een groot percentage van je budget zijn. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: je neemt personeel aan zo veel of zo weinig je nodig hebt, en enkel en alleen voor de uren dat je ook werkelijk werk voor hen hebt.

Hoe gaat dat concreet?

Een freelancer werkt op vrije basis voor bedrijven. Dit wil zeggen: er wordt vooraf afgesproken hoeveel uren en in welk domein hij voor jouw bedrijf zal werken. Bij beginnende bedrijven kan het zijn dat je voor je HR-gebeuren slechts enkele uren per week iemand nodig hebt. Ook voor je Marketing & Communicatie zal je in het begin geen fulltime job kunnen aanbieden. En misschien heb je iemand voor de financiële en administratieve zaken nodig, maar ook niet voltijds. Dit zijn precies de domeinen waarbij freelancers op de proppen komen. Je sluit een overeenkomst met hen, en ze voeren het werk uit wanneer jij dat wilt.

Jij zoekt freelancers, freelancers zoeken jou

Een freelance-platform zorgt ervoor dat ondernemingen en freelancers elkaar virtueel ontmoeten. Jij als ondernemer ziet welke experten er beschikbaar zijn. En als freelancer zie je welke bedrijven er experten van jouw domein zoeken. Het gaat dus om vraag en aanbod. Er wordt gericht gezocht, zowel door jou als ondernemer als door de freelancer. Daarom gaat het vinden van geschikt personeel ook veel sneller. De gegevens en beschikbaarheid van de kandidaten zijn altijd accuraat. Van zodra jij een zoekopdracht plaatst, krijg je de freelancers die het beste aan jouw zoektocht voldoen. Zo krijg je geen ellenlange lijst van sollicitanten, maar krijg je degelijke kandidaten om de functie in te vullen.

De matchmaker helpt jou van a tot z

Net als voor vele toepassingen kun je je freelance personeel eenvoudig online zoeken. En wat er nog prettiger is: al het administratieve, de ‘paparassen’ worden voor jou gedaan. Voor starters is dit heel belangrijk. Misschien heb jij nog geen ervaring in het aanwerven van personeel of de administratieve zaken rond personeelscontracten. Daar hoef jij je als beginnend ondernemer dus niet mee bezig te houden. Zo kun je je volledig toeleggen op de start van je bedrijf. Laat het zoeken van geschikt personeel gewoon aan anderen over. Het loont!

Aanbevolen artikelen