De nieuwste telefoon voor jou

de nieuwste smartphones

Van flip phones tot weer een gloednieuwe iPhone. De wereld van de gsm’s is altijd interessant! We weten dat een nieuwe telefoon kiezen niet gemakkelijk is door het brede aanbod. Wij geven je wat extra uitleg over de nieuwste gsm’s op de markt!

Is de ‘flip phone’ terug?

Samsung brengt de iconische flip phone helemaal terug met zijn Galaxy Flip 4. De gloednieuwe telefoon die recent is uitgekomen is inderdaad een klaptelefoon zoals vroeger,  maar wel met hedendaagse technologische snufjes. In zijn opgevouwen vorm is er een klein schermpje waar je inkomende meldingen kan zien. Ook heb je een kwaliteitsvolle camera, waar je ongetwijfeld adembenemende foto’s mee trekt. Eens je de telefoon openklapt krijg je het volledige scherm te zien, met ook de nodige selfiecamera’s. De klachten over de batterijcapaciteit van zijn voorganger, de Galaxy Flip 3, zijn duidelijk gehoord. De batterij kan nu 3 uur langer mee. Naast dat je hem met je standaard usb-c oplader kan opladen, kan je dit nu ook wireless doen. Met deze telefoon kan je dus Samsung’s fast wireless charging 2.0 gebruiken. Het grote voordeel van de telefoon is hoe compact hij is. De Flip 4 past gemakkelijk in eender welke broekzak of tas. Samsung is hier duidelijk de grootste speler in, aangezien dit veruit de meest populaire klaptelefoon is op de markt. Ook merken zoals LG of Motorola hebben hun eigen versie van de flip phone.

Vouwen maar

Als je fan bent van de Galaxy Flip 4, zal de Galaxy Fold 4 je ook wel iets zeggen. Nee, deze telefoon klap je niet open zoals een flip phone, maar eerder zoals een boek. Je kan je dus al inbeelden dat je een groot scherm voor je krijgt eens je de telefoon openvouwt. De telefoon heeft 3 camera’s, waarmee je wondermooie foto’s kan trekken. Door het grote scherm kan je ook eenvoudig multitasken. Denk aan meerdere tabbladen of apps open hebben op één scherm. Je kan wel zeggen dat de telefoon een soort van mini tablet is.

De nieuwe iPhone

Binnenkort komt ook de gloednieuwe iPhone 14 uit. En dit is in verschillende modellen: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Het ontwerp blijft min of meer hetzelfde als bij zijn voorgangers, behalve bij de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Hier zal een kleine aanpassing gebeuren aan de bovenkant van het scherm. Bij deze modellen verdwijnt de notch, dit is een inkeping aan de bovenkant van het scherm, waar je de selfiecamera kan terugvinden en de sensoren voor de gezichtsherkenning. Bij de 2 duurste modellen zal dit er dus niet meer zijn. Koop dus zeker een iPhone 14 Plus of iPhone 14 Pro Max hoesje om je telefoon extra te beveiligen. De iPhone 14 zal hoogstwaarschijnlijk de laatste iPhone zijn met een lightning poort. Er wordt gespeculeerd dat vanaf iPhone 15 de telefoons een usb-c poort zullen hebben, wij zijn benieuwd of Apple hun lightning experiment opbergt!

Aanbevolen artikelen