Duurzaam ondernemen. Hoe draag jij je steentje bij?

duurzaam ondernemen

Bedrijven nemen steeds meer maatregelen om duurzamer te ondernemen. Door de laatste ontwikkelingen heb je veel manieren om aan het milieu en de kosten te denken. Zo kan je denken aan LED lampen, zonnepanelen en ga zo maar verder. Hier vind je enkele praktische tips die je in het bedrijf kunt doorvoeren.

Verlichting

In een kantoorpand maak je veelvoudig gebruik van verlichting. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kan een energiezuinige variant enorm in de kosten schelen. Vervang je verlichting door LED lampen/balken als je dat nog niet hebt gedaan. Het bespaart niet alleen aan stroomkosten, door de technische ontwikkelingen kan je ook deze lampen ook erg makkelijk instellen naar wens. Zo bepaal je de intensiteit van het licht, de kleur en stel je automatische inschakeltijden in.

Isoleren

Dit is een van de beste opties waar je in kunt investeren om de warmte in het bedrijf te houden in de winter en in de zomer vooral zoveel mogelijk te weren. Je hebt diverse opties voor de muren, het dak en ook de ramen. Bekijk de mogelijkheden voor jouw bedrijf, laat een expert meekijken naar de opties waar je zelf nog niet eens aan gedacht hebt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben de toekomst: je krijgt je stroom vanuit panelen die je op je dak plaatst. Natuurlijk zitten hier haken en ogen aan: er moet flink geĆÆnvesteerd worden en de terugverdientijd loopt meestal in de jaren. Daarbij heb je diverse goedkope en duurdere modellen waar je uit kunt kiezen. Het beste kan je hier een adviesgesprek over aangaan om er zo achter te komen wat het beste bij het bedrijf past.

Duurzame inrichting

Niet alleen stroom is een belangrijk punt voor een duurzaam kantoor. Ook het meubilair en andere accessoires zijn een belangrijk onderdeel waar je aan kunt denken. Kies altijd voor de producten met een milieukeurmerk. Vaak zijn stijlvolle houten of bamboe producten al een goede stap. Ook kan je er voor kiezen om met diverse planten meer leven aan het geheel te geven. Daarbij zijn planten ook zeer gezond: ze zorgen voor een gezondere lucht, wat natuurlijk ten goede komt voor de werknemers.

Aanbevolen artikelen