Hoe creëer je een echte mannen badkamer?

Ben je verhuisd of ga je de badkamer verbouwen? Dan is dit het moment om het allemaal even helemaal anders te doen. Waar moet je op letten als je de perfecte mannenbadkamer wilt creëren? Wij geven je de vier beste tips mee, zodat je meteen aan de slag kunt!

1. Deel je ruimte slim in

Hoe ruimer je badkamer aanvoelt, hoe beter. Toegegeven, soms lopen de leidingen een beetje ongelukkig, waardoor de wasbak, douche en wc niet echt handig gepositioneerd kunnen worden. Met een gezonde motivatie wil je ze misschien nog wel verleggen, maar dit kost natuurlijk tijd en geld. Toch kun je nadenken over hoe je je kastjes, verwarming, spiegel en andere attributen wilt plaatsen. Als je bijna nooit een bad neemt, kun je overwegen enkel te gaan voor een volledige douchecabine; dit bespaart je weer ruimte. Ga voor glazen douchecabinedeuren om de badkamer nog ruimtelijker aan te doen laten voelen.

2. Strak en stijlvol

Houd je van modern? Dit is de perfecte stijl voor een mannenbadkamer. Ga voor strakke lijnen en wat donkerdere kleuren. Let wel op: bij een kleinere badkamer wil je het geheel niet te donker maken, want dan doet de ruimte weer klein aan. Leg grotere tegels neer op de vloer en/of wanden en kies wat hoekiger meubilair. Zorg er ook voor dat al het meubilair en de afwerkingen goed op elkaar aansluiten. Let hierbij op welk materiaal en welke kleurtinten je gebruikt en of je een glans of niet-glans afwerking verkiest.

3. Dimbare verlichting

Bij een badkamer is het makkelijk om goede verlichting over het hoofd te zien, wanneer je aan de indeling denkt. Toch is dimbare verlichting ook in deze ruimte van je huis handig. Zo kun je ’s morgens de verlichting wat dimmen, zodat je niet met je ogen hoeft te knijpen. Wanneer je je moet scheren, zet je de verlichting voluit, zodat je geen haartje mist.

4. Afwerking is belangrijk

Je badkamer zal er enkel ruimtelijk en strak uitzien, wanneer je aandacht besteedt aan een goede afwerking. Denk bijvoorbeeld na waar je al je spullen gaat laten. Hier kun je mandjes van verschillende grootte voor gebruiken die ruimte bieden voor alles wat je nodig hebt in de badkamer. Natuurlijk wil je wel dat het materiaal en de kleur van deze opbergmanden goed bij de rest van de badkamer passen. Zwart is hierbij in ieder geval altijd een veilige keuze.

Aanbevolen artikelen