7 eigenschappen van een geboren ondernemer

goede-ondernemer

Geboren ondernemers zijn er in ons land genoeg. Maar vaak gaat het ook fout met een onderneming, doordat iemand als ondernemer minder talent blijkt te hebben of gewoon beginnersfouten heeft gemaakt. Maar wat kenmerkt nu eigenlijk een goede en moderne ondernemer. In dit artikel zetten we de zeven belangrijkste kenmerken van een geboren ondernemer voor je op een rijtje! Herken jij jezelf hierin?

1. Een echte ondernemer kan goed onderhandelen

Echte ondernemers durven te onderhandelen. Over prijzen, maar ook over voorwaarden. Ze nemen namelijk geen genoegen met een mindere kwaliteit of een te hoge prijs. Slim en tactisch onderhandelen is dan ook een kenmerk van geboren ondernemers.

2. Geboren ondernemers kunnen ook thuiswerken

Moderne ondernemers zijn iet gebonden aan een kantoor of vaste werkplek, maar flexibel. Ze kunnen zowel op locatie werken als thuiswerken.

3. Stressbestendigheid is belangrijk

Ondernemers, zoals zzp’ers, zijn mensen die goed tegen stress kunnen. Zeker als je zelfstandig e bent, moet er veel door jezelf worden opgelost. Stressbestendigheid en een flexibele houding om problemen op te lossen die op je pad komen, is dan een belangrijke karaktereigenschap. Geboren ondernemers beschikken over deze kwaliteit en laten zich niet uit het lood slaan als ze moeten multitasken of deadlines moeten halen.

4. Zelfverzekerdheid is een onmisbare eigenschap van geboren ondernemers

Geboren ondernemers kenmerken zich verder door een zelfverzekerde houding. Ze hebben lef, durven risico’s te nemen en hebben altijd vertrouwen in een goede afloop van hun project(en). Ook als de geboren ondernemer te maken krijgt met een lastige klant of een financiĆ«le tegenslag, blijft hij of zij vertrouwen houden in een goede afloop.

5. Een slimme ondernemer neemt geen onnodige risico’s

Als ondernemer zelfvertrouwen hebben en flexibel zijn, betekent natuurlijk niet dat je overal blind ingaat of overbodige risico’s neemt. Sterker nog: een geboren ondernemer weet precies wanneer voorzichtigheid geboden is en op welke moment iets meer risico geen gevaren voor de eigen zaak oplevert. Dit inschattingsvermogen behoort tot een van de kernkwaliteiten van geboren ondernemers.

6. Een brede p.r.-strategie

Ondernemers die talent hebben, weten hoe belangrijk een goed doordachte en breed ingezette p.r.-strategie is. Ze zetten niet alleen in op goede klantrelaties, maar ook op een SEO-bestendige website of webshop. Verder maken ze offline reclame via folders, visitekaartjes, posters of relatiegeschenken. Hierdoor bereiken ze een grote doelgroep.

7. Doorzetten bij tegenslag

Geboren ondernemers geven niet snel op. Ze zetten door als heet even tegenzit en blijven hun vizier richten op een goede afloop. Dit komt omdat ze geloven in hun dienst of product!

Aanbevolen artikelen