Vrienden ontvangen tijdens de voetbal

vrienden loungeset

De groepsapp is in rep en roer. Vanavond is de belangrijke wedstrijd van jullie voetbalclub. Alleen hebben jullie nog geen plek waar je met z’n allen gaat zitten, een biertje drinkt en een lekkere pizza besteld. Iedereen kijkt de kat uit de boom totdat jij het hef in handen neemt en zegt:

‘’Jullie kunnen wel hier komen’’.

Ineens is iedereen actief. Jan die moest werken kan plots wel en Dave heeft het avondje in de gym toch maar afgezegd. Ze komen allemaal naar jouw mooie huisje. Maar heb je wel genoeg ruimte en hoe zorg je ervoor dat alles goed verloopt? Wij geven je een paar tips waar je op moet letten. Voeg daar je eigen creativiteit aan toe en geniet van een straffe avond!

barset voor in de tuin

Ruimte om te zitten

Voor de tv op de bank met een paar stoelen? Buiten op de loungeset of hang jij een beamer op en zet je een paar statafels neer. Met een beetje creativiteit kom je vaak al heel ver. Het belangrijkste is dat iedereen de wedstrijd goed kan volgen. Houd rekening met het weer, schijnt de zon? Ga naar buiten en geniet van het weer!

vrienden ontvangen voor de voetbal

Pint met een snack!

90 minuten is lang. Helemaal als de wedstrijd tegenvalt. Zorg er dus voor dat er genoeg te snacken is voor je vrienden. Zet de frituurpan aan en maak wat lekkere hapjes klaar. Benieuwd naar wat anderen bij de borrel serveren kijk dan hier. Niets lekkers in huis? Vraag je kameraden iets mee te nemen. Een zak chips, doos frituurhapjes? Vrienden zijn er om elkaar te helpen. Kies je ervoor om met elkaar een maaltijd te bestellen? Zorg ervoor dat iedereen zijn portefeuille meeneemt. En onthoud… No Pint No Party!  

De grote wedstrijd in je tuin

Is het geen ‘normale’ wedstrijd? Speelt je land bijvoorbeeld op een WK of EK midden in de zomer? Organiseer een voetbalfeest in je eigen tuin! Pintjes, snacks, de zon en al jouw vrienden komen bij elkaar om zo de nationale ploeg naar de overwinning te helpen. Maak een grote bak met ijsblokjes en zet daar alle pintjes in. Schijnt de zon? Zet de BBQ aan en braad een lekker stukje vlees voor je maten. Zet al je tuinmeubelen in en gebruik ze als tribune. Pak een paar stoelen, statafels en creëer een voetbalstadion in je eigen tuin.

Aanbevolen artikelen