Oktoberfest, wat is het en hoe vier je het?

wat is oktoberfest

Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld en wordt gehouden in München. Jaarlijks wordt het feest door meer dan 5 miljoen mensen van over de hele wereld bezocht. Kenmerkend voor dit feest zijn de enorme pullen met bier, biertafels, dirndls, lederhosen, de Oktoberfest muziek en het eten. Lees hieronder meer over het Oktoberfest en hoe je het viert!

Drank

Bij het Oktoberfest denkt natuurlijk iedereen aan bier, maar wist je dat 6 lokale brouwerijen speciaal Oktoberfest bier brouwen voor deze dagen? Tijdens het Oktoberfest in München worden er zes verschillende speciale Oktoberfest bieren geschonken: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu.

Eten

Het Oktoberfest draait voor een groot deel om bier drinken, maar natuurlijk niet alleen maar om bier. Je kunt er namelijk ook eten. De verschillende eetkraampjes op het feestterrein serveren traditioneel eten van hoge kwaliteit. Hiermee onderscheidt het Oktoberfest zich van andere feesten. De traditionele Oktoberfest gerechten moet je echt eens geproefd hebben. Alle gerechten smaken natuurlijk goed bij een pul bier.

Kleding

Als man in een lederhose en als vrouw in een dirndl verschijnen is een soort verplichting voor het Oktoberfest. Zonder deze traditionele kleding wordt je raar aangekeken door de andere feestgangers in München en hoor je er niet echt bij. Daarom is het kopen van lederhosen en een dirndl aangeraden als je het Oktoberfest gaat bezoeken.

Oktoberfest muziek

Op het feest luister je vooral live Oktoberfest muziek. Dit genre bestaat uit traditionele blaasmuziek, Duitse hits en internationale popsongs. Zo is er voor jong en oud wat wils. Als je het Oktoberfest gaat bezoeken is het erg leuk als je wat nummer kent, dus het luisteren van een Oktoberfest playlist kan zeker geen kwaad en zorgt ervoor dat je kunt meezingen.

Aanbevolen artikelen