4 tips waar jij op moet letten bij het kopen van een motor

tips bij het kopen van een motor

Voor wie een motor wil aanschaffen, is het belangrijk te weten welk doel je voor ogen hebt. Je zal eerst zelf enkele parameters moeten hanteren. Ben je een ervaren motorrijder of is het jouw eerste aankoop? Welk budget voorzie je? Tweedehands of een gloednieuwe tweewieler? Welke motorkledij ga je dragen? Hieronder enkele handige tips die je wegwijs maken op een motor.

Tip 1: Basisregels bij aanschaf van een motor

Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of een beginnende motorliefhebber, probeer volgende vuistregels te volgen:

  • Mogelijkheid om de motor van de grond te tillen op eigen houtje
  • Bij het stoppen van een motor moet je in staat zijn om met je voeten op de grond te staan
  • Je moet heel lang comfortabel op een motorzadel kunnen zitten
  • Zelf je prettig voelen bij de motor om relaxed te kunnen rijden

Tip 2: De keuze van motorkledij mag je niet onderschatten

Bepaalde motoren vergen aangepaste motorkledij zoals een pak dat je helemaal gaat beschermen. Kijk goed of de motoruitrusting past in functie van de motor die je wil gaan kopen. Het spreekt voor zich dat motorkledij voor een scooter totaal iets anders is dan dat je met een sportieve motor gaat rijden. Een jas, handschoenen en helm blijft een basisuitrusting. Je wordt bij Bikeroutfit.nl deskundig geholpen met tips en adviezen om de juiste keuze in verband met de motoruitrusting te maken.

Tip 3: Hou rekening met jouw budget

Voor dat je een motorwinkel binnenstapt, is het vrij logisch dat je op voorhand een budget in je achterhoofd hebt. De prijzen van een motor kunnen nogal eens uiteenlopen. Veel hangt af welke kwaliteitseisen je stelt tijdens de motoraanschaf. Vergeet niet dat een motor outfit, een verzekering en onderhoud je jaarlijks tussen de 600 en 1000 euro gaat kosten. Afhankelijk van het motortype dat je wil kopen.

Tip 4: Kies voor een comfortabele opbergruimte

Waarvoor gaat je je motor gebruiken? Als pure hobby of als enig vervoermiddel? Als je boodschappen wil gaan doen met je motor is het heel belangrijk om te kijken of er voldoende bergruimte is voorzien op de motor. Bij bepaalde motor types kan je heel makkelijk koffers aanbrengen. Bij sportieve motoren is dit uitgesloten.Aanbevolen artikelen