Wat er nodig is voor een interieur met een mannelijke uitstraling

De echte man kiest niet zomaar voor een interieur, en vooral niet eentje met een “softe” look of veel romantische elementen erin. De typische man wil meestal totaal iets anders dan bloemetjes, kussentjes en plantjes. De keuze valt meestal op iets veel stoerders en mannelijks. Wat zorgt er nou precies voor dat je een interieur mannelijk kan noemen? Voorbeelden zijn er zat. Zo is er veel leer aanwezig, maar ook materialen als staal, hout en plastic. Bovendien wordt een echt mannelijk interieur aangevuld met allerlei stoere accessoires. Als laatste is een typisch interieur van de echte man eentje die zijn persoonlijkheid uitstraalt richting de gasten. Een mannelijk interieur heeft dus een echte mannelijke attitude. Hoe zorg je ervoor dat alle elementen van dit type interieur naar voren komen bij je thuis? Hieronder vertellen we je er meer over zodat je gelijk aan de slag kan.

1. Middelpunt van de woonkamer: een fauteuil, eentje van leer natuurlijk!

Als een man na een lange werkdag thuis komt, dan zakt die het liefste weg in de bank. Maar wel op een leren bank natuurlijk. Het leer is stoer, robuust en gaat lang mee. Ook past het meestal bij het overige meubilair van ander materiaal. Het leer laat gelijk weten: hier woont een echte man en is ook nog gemakkelijker schoon te krijgen dan stof. Als je dus indruk wil maken met je stoelen en banken, kies dan voor een leren fauteuil, het liefst met een neutrale kleur. Deze zijn trouwens echt heel duurzaam en gaan bijzonder lang mee.

2. Schaf meubilair aan dat robuust is en van natuurlijke materialen gemaakt is

Waar moet je aan denken bij robuuste materialen? We nemen als voorbeeld: de eettafel. In een mannelijk interieur past eentje met een stenen blad of juist iets van hout, zoals een salontafel perfect en dit soort materiaal is erg robuust. Het oogt ook allemaal indrukwekkend en natuurlijk. Eettafels of bijzettafels van staal, hout of steen hebben geen langdurig of veelvuldig onderhoud nodig en zijn zo weer schoon. Gewoon even een doekje eroverheen is voldoende om alles schoon te krijgen. Wederom geldt: robuust en sterk materiaal gaat erg lang mee en je hoeft er dus nauwelijks naar om te kijken.

3. Denk aan muren met juist een ruigere look en reliëf

Je kan, voor mannelijk interieur, verder kijken dan alleen het meubilair. Wat je woon- of eetkamer echt stoer doet ogen zijn de muren. Die maken het extra stoer en ruig. Voor die ruige look kan je kiezen voor muren met een beetje reliëf. Een bakstenen muur bijvoorbeeld. Maar ook eentje die geschilderd is met grove structuurverf werkt perfect voor de stoere, mannelijke look. Wat kan weer niet? De typische witte muren of die met een te vrolijke kleur. Probeer dat dus vooral niet uit.

4. Doe meer met allerlei accessoires, zoals hippe posters of hippe schilderijen aan de muur

Laat je hobby’s zoals voetbal, films of juist auto’s naar voren komen in je interieur. Toon het vooral door fotolijsten en posters op te hangen. Hierin laat je zien dat je leuke en stoere hobby’s hebt die je niet bang bent om te tonen aan je gasten. Een schilderij is ook perfect voor het tonen van je interesses en je maakt je interieur er erg persoonlijk mee.
Zorg ervoor dat je leuke foto’s laat afdrukken en inlijst waarop je sportend of klussend te zien bent bijvoorbeeld.
Wil je helemaal hip doen? Kies dan voor elektronische fotolijsten. Dit type fotolijst laat steeds verschillende foto’s zien. Hierdoor kan je al je hobby’s uitgebreid tonen.

5. Goede verlichting voor een goede sfeer

Wat als laatste erg belangrijk is in ieder interieur, dat is licht. Niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook gewoon om goed rond te kunnen kijken. Vooral in de wintermaanden is goed licht echt noodzakelijk. Kies dus lampen die fel genoeg zijn, maar ook weer van robuuste materialen en een mannelijke uitstraling hebben. De kleuren die uit de lamp komen zijn trouwens ook iets dat echt invloed kan uitoefenen op de sfeer in iedere kamer in je huis. Er zijn speciale verlichtingsplannen, gemaakt door experts beschikbaar voor je, maar deze kosten een aardige duit. Gelukkig hebben we hier nog twee korte adviezen die helpen en je voorkomt hiermee dure, onnodige kosten van zo’n plan.

Allereerst moet je er voor zorgen dat je lampen die het grote licht regelen, kan afstemmen en dus ook kunt dimmen. Niks is zo onprettig als een romantische avond met veel té fel licht. Het wordt gelijk een stuk ongezelliger daardoor en irriteert. Van groot belang is het dus dat je juist die grote lampen kan afstellen naar verschillende, uiteenlopende situaties. Welk type lamp zijn hier goed voor? Het beste zijn de speciale Led inbouwspots, ideaal trouwens om combineren met lampen voor de sfeer.

Daglicht is gratis licht, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Positie van je ramen zijn moeilijk te veranderen, tenzij je gaat verbouwen, maar experimenteren met daglicht en je eigen lichtplan kan altijd voor een goed verlicht eindresultaat.

Aanbevolen artikelen