Een goed begin van een productieve dag: tips voor zakenmannen

Als zakenman heb je vaak drukke dagen. Je dag is doorgaans gevuld met meetings, deals sluiten, netwerken en reizen. Het is belangrijk dat je de hele dag door genoeg energie hebt. Je wilt je namelijk de hele dag goed focussen op de taken waar je mee bezig bent. Om de dag met een frisse start te beginnen en de gehele dag energiek te blijven, houd je een vaste ochtendroutine aan. Lees in dit artikel verder voor de ideale ochtendroutine voor zakenmannen.

Houd een vast slaapritme aan

Het is een welbekend feit dat volwassenen gemiddeld 7-8 uur slaap nodig hebben. Nu blijkt dit voor veel mensen toch erg lastig te zijn. Doorgewinterde zakenmannen en entrepreneurs zijn al blij als het lukt om 6 uurtjes te slapen in een nacht. En voor sommigen is dat genoeg! Het belangrijkste is dat je een vast slaapritme hebt. Zorg om die reden dat je de wekker altijd zet om dezelfde tijd, en ook echt direct opstaat. Door direct op te staan, en niet te sluimeren, zorg je dat je gelijk begint met de dag en je niet hoeft te haasten. Als je je in ochtend moet haasten, merk je dat de hele dag door. Je voelt je minder uitgerust en je hebt meer moeite met je focussen.

Begin de dag met beweging

Dit vereist veel discipline, maar is het zeker waard. Sporten in de ochtend zorgt voor een vliegende start van de dag. Wat veel mensen vergeten is dat je van sporten juist energie krijgt. Door in de ochtend te sporten of genoeg beweging te krijgen voel je je gedurende dag energieker. Daarnaast betekent het dat je na je drukke dag niet meer hoeft te sporten en dus gelijk thuis op de bank kan neerploffen. Veel succesvolle mensen hebben de gewoonte om in de ochtend te sporten.  Het gaat erom dat je beweging krijgt: ga een keer lopend of met de fiets naar kantoor, neem de trap in plaats van de lift, de kleine dingen waardoor je meer beweging krijgt helpen.

Neem een koude douche

Er is haast geen betere manier om jezelf goed wakker te krijgen in de ochtend dan een koude douche. We houden allemaal wel van een warme, relaxende douche, maar probeer toch een keer de dag te beginnen met een koude douche. De voornaamste reden om je dag een vliegende start te geven met een koude douche, is dat het je lichaam goed wakker maakt en vermoeidheid verminderd. Voor de mensen die echt moeite hebben met opstarten in de ochtend is er een extremer alternatief: de wisseldouche. Dan hebben we het niet over een wisseldouche doordat je het onderhoud van je gasketel hebt uitgesteld en een nieuwe verwarmingsketel prijs te hoog vindt. Een wisseldouche door tijdens het douchen te wisselen tussen warm en koud water. Je lichaam schrikt van het koude water en doet hard zijn best om je lichaam zo snel mogelijk te verwarmen. Het heeft een verfrissend effect en zorgt dat je gelijk energiek aan je dag kan beginnen.

 

Om in de ochtend een goede start te maken voor de rest van de dag is het dus belangrijk om een sterke routine te hebben. Het is niet zozeer wát je doet in je ochtendroutine, als je het maar dagelijks aanhoudt. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Ga op zoek, experimenteer, vindt wat goed werkt voor jou en houdt je daaraan vast.

Aanbevolen artikelen