Van steriel kantoor naar warme werkplek

Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat een fijne werkplek de productiviteit en het welzijn van een medewerker bevorderen. Niet voor niets wordt er tegenwoordig veel aandacht gestoken in het interieur van een bedrijf. De systeemplafonds, witte muren, kunststof bureaus en archiefkasten met roldeuren hebben plaats gemaakt voor vloerkleden, planten, houten bureaus en kleur op de muur. Gelukkig maar, want aangezien iemand met een kantoorbaan een groot deel van zijn tijd op één specifieke plek doorbrengt, is het wel zo fijn als dat een plek is die inspireert en waar iemand zich thuis voelt. Een paar simpele aanpassingen kunnen al voor een groot effect zorgen. Vervang die oude vergadertafel bijvoorbeeld eens door een eettafel van mangohout met rond blad of plaats een sfeervol tv-meubel onder dat grote presentatiescherm: praktisch én stijlvol.

Voor ieder wat wils

De inrichting van een kantoor kan je op 1001 manieren aanpakken. Belangrijk is om naar jouw bedrijf te kijken en vanuit daar een plan te maken. Waar staat jouw bedrijf voor en wat wil het uitstralen? Je zou bijvoorbeeld voor een groen en duurzaam kantoor kunnen gaan, zeker wanneer duurzaamheid een belangrijk thema is binnen jullie bedrijf. Kies in dat geval voor groene stroom, zuinige LED verlichting, lichtsensoren, maar denk bijvoorbeeld ook letterlijk aan groen: planten door het hele kantoor. Dit zorgt tevens voor een huiselijk gevoel. Als jouw bedrijf gezondheid erg belangrijk vindt, zou je kunnen nadenken over een eigen gym, veel daglicht en ergonomisch verantwoorde stoelen, toetsenborden, bureaus, etc. Is jullie motto work hard, play hard? Dan zijn bijvoorbeeld schommels, een vijver of een tafeltennistafel heel toepasselijk.

Hout in plaats van kunststof

Natuurlijk hoef je niet het hele kantoor om te gooien om het een boost te geven. Vaak bereik je al heel veel door het vervangen van een paar meubels. Een tv-meubel onder een groot presentatiescherm zorgt bijvoorbeeld al snel voor een huiselijk gevoel. Daarnaast kun je de vergadertafel vervangen door een stijlvolle houten tafel. Zo verkopen ze bijvoorbeeld bij Mangohoutonline een tafel Deens ovaal. Deze minimalistische tafel is naast stijlvol ook praktisch, en dat is dat niet precies wat je wilt in een kantoor?

Aanbevolen artikelen