Waar je rekening mee moet houden wanneer je gaaspaneel wilt gebruiken

gaaspaneel

Wat wordt er onder gaaspaneel verstaan?

Onder een gaaspaneel wordt een hekwerk constructie verstaan die gemaakt is van gelaste metaaldraden. Het betreft zeer sterk materiaal die bekend staan vanwege hun lange levensduur en duurzaamheid. Feitelijk gaan deze hekken levenslang mee. Daarnaast hebben ze nog meer voordelen, waarover hieronder meer. De voordelen zijn dusdanig interessant dat een groeiend aantal particulieren – om hun tuin te voorzien van een hek -, en ook bedrijven, van gaaspaneel als hekwerk gebruikmaken.

Wat heeft gaaspaneel aan voordelen te bieden?

Het gaaspaneel heeft enkele specifieke pluspunten die dit soort hekwerken zeer aantrekkelijk maken om een perceel mee af te bakenen. De eerste belangrijke pre, namelijk de lange levensduur, is al genoemd. Koop je eenmaal een gaaspaneel, dan kun je daar de rest van jouw leven mee vooruit. Dit komt doordat het metaaldraad van gaaspanelen gegalvaniseerd is en bedekt is met een beschermende coating. Hierdoor zijn de hekken goed bestand tegen roest, regen en vorst. Een tweede boeiend voordeel van het fenomeen gaashekwerk is hun veiligheid. De hekken zijn ijzersterk, betrouwbaar en zorgen voor een hoop extra veiligheid. Zeker vergeleken met tuingaas. Huisdieren kunnen niet zomaar meer de ruin uitrennen met gaaspanelen. Terwijl inbrekers een bloedhekel aan hekwerken met gaaspanelen hebben, omdat deze nauwelijks tot niet te saboteren zijn. In de derde plaats zijn gaashekwerken naar verhouding voordelig. Gezien de kwaliteit die je er als gebruiker voor terugkrijgt, is een gaaspaneel een uitstekende investering om als begrenzing voor een achtertuin, perceel of bedrijfsterrein te gebruiken. Verder is het onderhouden van gaaspanelen een fluitje van een cent. De hekken zijn dusdanig sterk en duurzaam, dat je qua onderhoud nauwelijks iets te doen zult hebben.

Ruime mogelijkheden om gaaspanelen optimaal te benutten

Bij het gebruik van gaaspanelen heb je diverse keuzemogelijkheden qua inzet. Zo kun je gaashekken prima gebruiken in combinatie met een fraaie poort, die al dan niet elektrische afsluitbaar is. Een andere mogelijkheid is om het hekwerk te voorzien van een aantal klimplanten, zodat het gaaswerk helemaal dichtgroeit en de tuin een prachtige uitstraling groene en natuurlijke krijgt.

Aandachtspunten bij het kiezen en gebruiken van gaaspanelen

Wanneer je een gaaspaneel wilt kopen, let dan goed op de hoogte van het hekwerk. Dit is een belangrijk aandachtspunt. Wil je een inbreker weren, zorg dan voor minimaal twee meter hoogte en breng op de bovenranden prikkeldraad of scherpe randen aan (anders klimmen de dieven eroverheen). Een tweede punt van aandacht is de kleur en vormgeving. Ook hierin valt veel te kiezen. Kies voor een kleur en vorm die zowel bij jouw smaak als in het straatbeeld past. Ten slotte moet je opletten bij de bevestiging. Hiervoor bestaan verschillende methoden. Slim is om, als je niet zo’n ervaren klusser bent, een tuinexpert of hekwerkspecialist jouw gaaspanelen te laten plaatsen.

Aanbevolen artikelen