Wat zijn de grootste verschillen tussen de iPhone 8 en de iPhone XR

verschillen tussen ihpone xr en iphone 8

Met de nieuwste iPhone modellen op de markt heb je veel keuze als je een nieuwe smartphone zoekt. Hier vind je de grootste verschillen tussen de populaire modellen iPhone 8 en de iPhone XR. Zo kan jij beter bepalen welke telefoon wellicht bij jou past.

Groter scherm

De iPhone XR heeft een flink groter scherm ten opzichte van de iPhone 8: met maar liefst 6.1 inch heb je veel meer werkruimte dan dat je met de iphone 8 hebt, daar heb je een scherm van 4.7 inch. Een screenprotector is vaak een goede keuze om je scherm in goede staat te houden. De iPhone XR zal het minder hard nodig hebben dan de iPhone 8: de krasbestendigheid is een stuk verbeterd. Haal dus een screenprotector iphone 8 als je deze nog niet in huis hebt. Een screenprotector zorgt ook voor extra bescherming als je de telefoon laat vallen.

Sneller

De iPhone XR is niet alleen groter, maar ook een stuk sneller dan de iPhone 8. Met maar liefst 3GB werkgeheugen ten opzichte van 2GB kan je je apps een stuk vloeiender draaien en met gemak multitasken. Ook is de A12 processor 50% sneller geworden: je kunt met de iPhone XR flink wat kracht verwachten.

Sterke camera met mogelijkheden

De iPhone speelt goed in op de huidige standaarden: er wordt gebruikt gemaakt van HDR om zo het contrast in foto’s met veel licht beter vast te leggen. Ook maak je scherpere foto’s dankzij de betere sensor met stabilisatie. Ondanks dat de camera maar bestaat uit 1 lens, waar de meeste telefoons tegenwoordig 2 of meer gebruiken, kan de iPhone XR eigenlijk dezelfde taken uitvoeren zoals portretfoto’s en mooie bokeh effecten vastleggen. De TrueDepth camera aan de voorkant zorgt ervoor dat je gezicht sneller wordt herkend. Dankzij de twee lenzen waaruit deze camera bestaat kan je leuke portretfoto’s en selfies maken met diverse effecten.

Langere accuduur

Een belangrijk verschil voor de mensen die regelmatig hun telefoon gebruiken: de iPhone XR heeft een langere accuduur (circa 1,5-2 uur) dan de 8, wat natuurlijk ideaal is als je de telefoon minder vaak wilt opladen.

Aanbevolen artikelen