4 tips voor een winterproof terras

Zonnescherm (1)

Wie aan winter denkt, denkt aan kou, sneeuw en vorst. En dat betekent dat je jouw terras hier goed tegen moet beschermen. Want je wilt ook in de volgende zomer weer volop kunnen genieten van jouw mooie terras. En waar moet je allemaal aan denken wanneer de winter eraan komt? Het is niet alleen slim om te kiezen voor een goed rolluik, maar er zijn ook heel wat andere mogelijkheden. Hier vind je 4 handige tips waarmee je jouw terras winterproof houdt. 

1: Kies voor de beste zonwering

Het klinkt misschien gek, maar wanneer je kiest voor goede zonwering kun je heel veel kou van buiten ook buiten laten. Goede zonwering werkt isolerend en dat zorgt ervoor dat de kou niet naar binnen komt. En dat is wel zo prettig, want je wilt het binnen lekker warm hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van luxaflex? Hiermee kun je zelf de mate van lichtinval creëren en daarnaast houd je de warmte lekker binnen. En dat is ook wel zo prettig voor je terras. 

2: Maak alles goed schoon

De winter komt eraan en dat betekent dat je de meubels van het terras het beste goed schoon kunt maken en op kunt bergen. Zo weet je zeker dat je er in het voorjaar weer volop van kunt genieten. Ga met warm water en een doek aan de slag en maak de meubels lekker schoon. Daarna ruim je ze op in de daarvoor bestemde opbergruimte. In het voorjaar kun je direct gaan genieten van heerlijk schone meubels en is je terras direct lekker schoon. 

3: Leuke planten op het terras

Nu je meubels waarschijnlijk opgeruimd zijn, zal het terras wat kaal ogen. Maar daar is gelukkig een oplossing voor. Want er zijn heel veel mooie planten die het ook in de winter goed blijven doen. Deze planten kun je in de zomer of het najaar neerzetten en dus ook in de winter van genieten. Zo blijft je terras er gezellig uit zien en is deze helemaal winterproof. 

4: Gezellige gordijnen

Wil je nog meer gezelligheid creëren? Kies dan voor mooie gordijnen voor het raam naar het terras. Met de lichtjes aan wordt het heel gezellig en kun je lekker gaan genieten van de warmte. Bij Inhuis Plaza vind je tal van soorten raamdecoratie waar je ook in de winter volop van kunt gaan genieten. Ontdek zelf het aanbod en bekijk hoe je jouw terras ook in de winter gezellig kunt maken.

Aanbevolen artikelen