De trends in sneakers voor winter 2020

sneakertrends 2020

Sneakers hebben hun plek in je kledingkast ondertussen verdiend. Waar ze vroeger een praktisch doel hadden zijn de sportschoenen tegenwoordig totaal geaccepteerd als lifestyle onderdeel. Merken springen hier maar al te graag op in en komen elk seizoen met nieuwe trends. Door social media wisselen die trends steeds sneller en merken binden grote namen aan zich om trends te doen laten ontstaan. Ben jij benieuwd wat komende winter de trend is in sneakers, lees dan verder.

Geïnspireerd door de jaren 90

De jaren 90 hebben zich nu totaal geopenbaard als inspiratie voor de komende seizoenen. In de kleding zien we dat terug in felle kleuren, color blockings en drukke patronen. Bij sneakers gaat het dan vooral om felle kleuren. Denk je dat dit moeilijk te combineren is? Dat valt mee hoor. Of je laat deze felle kleuren ook terugkomen in je outfit, maar houdt er dan wel rekening mee dat kleuren gaan matchen. Anders loop je als clown over straat. Een makkelijkere optie is je kledingstijl juist rustig te houden, zoals bijvoorbeeld een overwegend zwarte outfit. Op die manier springen je nieuwe sneakers er nog meer uit.

Sneakers in één kleur

Ben jij niet niet zo van de kleuren? Wees gerust, een zogenaamde ‚all black’ sneaker, of een ‚all white’ model, zijn altijd on trend. Jaren geleden is dit ingezet door de Stan Smith tennis schoen van Adidas en sindsdien zien we veel basic sneakers in wit of zwart op straat.

Klassieke modellen

Komend seizoen zien we dat naast de Stan Smith ook weer andere klassieke modellen terugkomen. Dit komt omdat het jarenlang niet gek genoeg kon in de sneaker wereld. Moeilijke, technische zolen en schoenen van technisch nieuw ontwikkelde materialen. Nu is daar de basic trend tegenover komen te staan. Van Adidas tot Converse en van Nike tot Reebok, we zien dat elk merk zijn catalogus in is gedoken en moet re-releases komt van deze oude modellen.

Sneakers van premium leer

Een andere belangrijke trend bij sneakers voor mannen dit seizoen zijn zware materialen, zoals premium leer. Natuurlijk zijn dit materialen die goed bij de Nederlandse winters passen. Ook donkere kleuren doen het dit najaar goed en elk merk lijkt een compleet zwarte sneaker in het assortiment te hebben.

De bulky sneaker

Ook de bulky sneaker trend zet nog even door. Ingezet door Fila heeft ondertussen elk merk minimaal één model met een dikke zool. Nike wisselt dit af met Air units en Adidas gebruikt nieuwe materialen, bijvoorbeeld gefabriceerd uit plastic dat uit de oceanen is gevist. Ook grote modehuizen zoals Martin Margiela, Balenciaga en Gucci hebben al enkele seizoenen verschillende bulky sneakers in hun collectie. Ook tijdens de afgelopen fashion week was deze grove sneaker nog op alle catwalks te zien.

Aanbevolen artikelen