Hoe houd je je slaapkamer netjes en geordend?

nette en geordende slaapkamer

Is jouw slaapkamer rommelig? Dit is de ruimte die je als laatste ziet als je gaat slapen, maar ook de plek waar je wakker wordt en aan een nieuwe dag begint. Het is dan ook belangrijk dat deze kamer rustig is. Soms kun je dit met een paar veranderingen al bewerkstelligd krijgen, door bijvoorbeeld de juiste kledingkasten aan te schaffen. In onderstaande blog proberen we je slaapkamer inrichting naar een hoger niveau te tillen.

Kies een bed met ingebouwde opbergplek

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, overweeg dan om een ​​bed met ingebouwde opbergruimte te kopen. Platform bedden met ingebouwde opbergruimte onder het bed zijn vooral handig in kleine kamers, maar je kunt ook goedkope bedverhogers gebruiken om jouw bed hoger te maken en zo extra opbergruimte te creëren. Je kunt een hoofdeinde kiezen met planken of ingebouwde verlichting om ruimte op het nachtkastje vrij te maken of dat nachtkastje helemaal te vervangen.

Voeg multifunctionele opbergruimte toe aan het voeteneinde van het bed

Kleine slaapkamers vragen om creatief denken. Een opbergbank aan het voeteneinde van je bed kan dienen als zitplaats met kussens, extra dekens of seizoenskleding die niet in gebruik is.

Gebruik de achterkant van je slaapkamerdeur

Er zijn tal van manieren om opslag te gebruiken. Een hangende schoenenopberger, passpiegel of kapstokhaken kunnen helpen om rommel te minimaliseren en ruimte op de muur vrij te maken. De achterkant van je slaapkamerdeur is perfect hiervoor.

Voeg wandplanken toe om de verticale ruimte te maximaliseren

Rekken zijn een van de beste manieren om kunst, snuisterijen, kamerplanten en boeken op te bergen die anders de felbegeerde ruimte op het dressoir of nachtkastje zouden innemen. Kies voor zwevende planken voor een minimalistische en moderne look. Hoek planken zijn een geweldige manier om te profiteren van ongebruikte ruimte.

Zorg voor een aangewezen wasruimte

Vuile kleren horen in de wasruimte, maar komen daar niet altijd meteen aan. Vaak stapelt de vuile was zich in de slaapkamer op, voordat deze in de wasruimte terecht komt. Houd een wasmand in je slaapkamer om vuile kleding in op te bergen.

Opruimen

Start jouw slaapkamer reorganisatieproject door een eerste schoonmaak te doen. Gooi afval weg, doe vuile kleren in een wasmand en maak je bed op. Met deze eerste stappen kun je met een relatief schone lei beginnen.

Inventariseer je bezittingen

Als je eenmaal hebt opgeruimd, begin je te evalueren welke items in je kamer je niet langer nodig hebt en gooi je ze in een prullenbak of doneer deze aan een kringloopwinkel. Plaats items die je voorlopig niet wilt weggooien op een aparte plek, je kunt later beslissen of je ze wil bewaren.

Berg spullen op

Als je eenmaal ongewenste items uit de weg hebt, plaats je alle items die je bewaart op de juiste plaats: sieraden in de juwelendoos, boeken in de boekenkast en kleding in de kast. Voor items die nog geen aangewezen plaats hebben: groepeer vergelijkbare items bij elkaar en leg ze voor nu opzij.

Ruim je nachtkastje op

Nachtkastjes hebben de neiging om in de loop van de tijd verschillende items op te stapelen. Gooi spullen die je niet dagelijks gebruikt weg of berg ze op. Overweeg om een ​​nachtkastje te gebruiken om kleine spullen op te bergen en ruimte vrij te maken op je nachtkastje. Je kunt ook overwegen om het bestaande nachtkastje te ruilen voor een nachtkastje met lades of een klein dressoir om spullen in op te bergen.

Aanbevolen artikelen